NyhetNyhet

Marcus Birro styrelsemedlem i BRIS Region Öst

2009-04-03

Vid årsmötet för BRIS Region Öst valdes Marcus Birro in som ny medlem i styrelsen. Han säger att han hoppas kunna vara en värdig representant för BRIS i det offentliga rummet i egenskap av författare och att han aldrig tvekade att tacka ja.

– Jag fick frågan för en tid sedan och bestämde mig direkt för att tacka ja. För mig handlade det dock innan beslutet att se över min kalender så att det garanterat fanns tid. Det är ett hedersuppdrag att ha blivit tillfrågad.
Din litteratur handlar mycket om behovet av tröst. Har vi människor blivit sämre på att trösta varandra eller kanske på att be om tröst?
– Absolut. Framförallt tror jag vi är rädda för att framstå som svaga, utsatta, förvirrade och rädda. Det är märkligt. Trots att vi alla är det så är det som om vi skäms.

Kan alltid ringa
När kan man ringa till BRIS tycker du?
– Tvekar man som barn att ringa BRIS, funderar man överhuvudtaget på att ringa, tycker jag man ska ringa.

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT