NyhetNyhet

Dammsug Sverige mot nya mål

2010-09-29

Fredagen den 1/10 blir 50-öringen ogiltig som betalningsmedel. Enligt Riksbankens prognos kommer det då att finnas 394 miljoner mynt gömda och glömda i svenska hem. Man tror att högst 30 procent kommer att lämnas in.

Nytt rekord! När den silverfärgade 50-öringen drogs in för fem år sedan gick 125 miljoner kronor till spillo. Nu blir det alltså 138 miljoner.
– Vi ska göra allt för att visa att Riksbanken har fel, säger Lars Ragnar Forssberg som är projektledare för Dammsug Sverige. Vi fortsätter fram till dess 50-öringen inte längre går att växla in, alltså till den sista mars 2011. Varje bortkastad 50-öring är ett svek mot de utsatta och övergivna barnen. Fortsätt att leta. På hemsidan www.dammsugsverige.se kan man lätt klicka sig fram till närmaste bössa.Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT