NyhetNyhet

Lilla Aktuellt uppmärksammar BRIS

2008-04-03

– Alla barn kan höra av sig till BRIS, oavsett om man är ljus, mörk, stor eller liten, och det kan handla om precis vad som helst – tråkiga saker, men också glada såklart, säger Stephan Yüceyatak, Lilla Aktuellts tittarombudsman.

BRIS är till för alla barn. Men det är inte lika många barn med utlandsfödda föräldrar som kontaktar BRIS, även om de också mår dåligt och behöver hjälp. Varför är det så och vad är egentligen BRIS? Lilla Aktuellt skickade ut Stephan för att prata med Yassir och hans två kompisar om det här.
– Jag tror att de som är invandrare, de som kommer från Asien och Afrika, de känner inte till det här med psykolog, BRIS, för man är inte så van vid att säga vad deras familjeproblem är, man håller det för sig själv.

Artikeln hittar du på SVT, och inslaget ser du på SVT Play.

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT