NyhetNyhet

Bok om självskadebeteende

2008-04-18

– Skärande blev mitt sätt att gråta, berättar en pojke i en nyutkommen bok om självskadebeteende.
Att skada sig själv har blivit ett sätt att härda ut, ett sätt att överleva stark ångest och oro. Danske författaren Per Straarup Søndergaards bok, som nu kommit på svenska, är ett led i att öka kunskapen kring ungas självskador.

Men även om det för stunden kan innebära en känsla av lättnad är allting efteråt ändå det samma som förut, eller ännu värre. Självskador är ett synligt tecken på att något är galet. Men det är endast ett symtom. Och såren säger inget om orsaker och upplevelserna bakom.

”När livet gör ont – om självskadande beteende bland unga” är en intervjubok med unga och de vuxna som möter dessa i sitt yrke. Boken är granskad och bearbetad av BRIS, och ett led i att öka kunskapen så att vuxenvärlden blir bättre på att förstå och kunna hjälpa. För det finns hjälp att få och det går att förändra sin livssituation.

Mer information om boken hittar du här.

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT