NyhetNyhet

Skänker prispengar till BRIS

2008-05-05

Förre utrikesministern Jan Eliasson tilldelades årets Harry Martinson-pris. En del av prispengarna skänker han till BRIS.
– Jag tycker man ska uppmärksamma barns situation, ute i världen, men även i Sverige.

Det är främst för arbetet som FN:s särskilda sändebud i Darfur Martinsonsällskapet och Olofströms kommun uppmärksammar Jan Eliasson. Vad man skulle kunna tro är ett litterärt pris har istället instiftats till någon som verkar i Harry Martinsons anda.
Kommunalråd Margaretha Olsson överlämnade checken på 83 950 kronor.
– Jag känner mig oerhört hedrad. Harry Martinsson är en stor gestalt för mig. Det är ett erkännande av att man försöker bidra till fredliga lösningar på konflikter så gott man kan.

Barns situation i Sverige
Av prissumman skänker pristagaren 20 000 till BRIS.
– Man ser också här hemma hur barn far illa, hur de inte får den vård de behöver, hur de inte får den omsorg och kärlek de behöver, och därför tycker jag vi ska uppmärksamma barnens situation, säger Jan Eliasson, tidigare FN-ambassadör, kabinettsekreterare på UD, ambassadör, ordförande för FN:s generalförsamling, utrikesminister, och idag FN:s speciella sändebud i Darfur.

Ett inspelat inslag hittar du på Sveriges Radio P4 Blekinge.

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT