NyhetNyhet

Sålde barnvagnar för BRIS räkning

2008-05-16

Cornelia Eneroth kontaktade SR:s fredagsprogram 90 minuter med uppdraget att sälja fyra barnvagnar hon ville bli av med och låta överskottet gå till BRIS. Nätta 6 600 kronor blev auktionsresultatet och familjen Eneroths bidrag. Foto: Helena Sahlén/SR

Familjen Eneroth rensade upp lite i förrådet och Cornelia kom på idén att sälja hennes och maken Carls avlagda barnvagnar, ihop med ett bidrag från en granne. Resultatet blev ”Kränga barnvagnar”, en direktsänd auktion i Radio Stockholm och de fem barnvagnarna hittade nya hem.

Som auktionsförrättare stod programledaren Bosse Johander, och budgivningen skedde över telefon. Bland utropen fanns fyra beskrivna vagnar och en hemlig – ingen vågade buda på den hemliga vagnen, men efter en ingående beskrivningen var den förmiddagens vinnare, med ett slutpris på 2 500 från Birgitta. Under auktionen plockade Cornelia fram tillbehör som regnskydd och däcköverdrag.

Bilder på vagnarna och fyndpriserna hittar du på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT