AktuelltAktuellt

Debattkväll: Hur ska fler fall av våld mot barn klaras upp?

Anmälningar om misshandel mot små barn ökar stadigt och knappt ett av tio fall klaras upp. På Internationella barndagen den 6 oktober medverkar Bris under en debattkväll på Pressklubben i Stockholm på temat våld mot barn.

» Läs mer här

Bris kommenterar groomingåtalet

I dag kom åtalet mot den 28-årige man som misstänks för sexuella övergrepp mot ett flertal flickor på nätet. Mannen misstänks för att, främst via Skype, ha lurat flickor att posera för honom framför kameran. Bris vet att mediers rapportering väcker frågor hos både barn och vuxna och har därför listat några vanliga frågor och svar.

» Läs mer här

Bris välkomnar nytt förslag om utredningar av dödsmisshandel av barn

BRIS KOMMENTERAR: Socialstyrelsens dödsfallsutredningar enligt Lex Bobbyhar inte uppfyllt sitt syfte – att skydda de utsatta barnen. Nu föreslår Statskontoret i en ny rapport till regeringen att Inspektionen för vård och omsorg ska få uppdraget att utreda varje fall av dödligt våld mot barn och analysera vad som gått fel. Bris välkomnar Statskontorets förslag.

» Läs mer här

Bris utanför Riksdagen i dag

Trots att många brännheta frågor i valspurten berör barn och unga saknar Bris deras perspektiv i debatten. Men än finns det utrymme för politikerna att ge väljarna information om hur de vill driva barn- och ungdomsfrågor. I dag, tisdag, kommer Bris stå utanför Riksdagen för att föra fram barn och ungas egna röster.

» Läs mer här

Inbjudan Östergötlands Barnrättsdag - Utsatta barns rätt till stöd

Måndagen den 6/10 2014
kl 13.00 - 17.00

Teman:
Parallellt stöd till barn och föräldrar efter skilsmässa.
Stöd till barn som utsatts för sexuella övergrepp.

Plats: Arbetets Museum, Folksamsalen, Norrköping.
Pris: 300:-/person
Anmälan senast 26/9

» Läs mer här

Filmpremiär: Vi är här!

Livet kan ibland kännas ensamt, tungt och stressigt. Att höra av sig till Bris kan vara det första steget till att förändra sin livssituation.

» Läs mer härAlla nyheter

Hälsning från Bris kuratorer


Fokusområden 2014

Bris fokusområden 2014 är psykisk ohälsa, skolan och våld mot barn. Läs mer här.

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här