AktuelltAktuellt

Bris vill hitta nya sätt att stödja unga som säljer sex på nätet

Bris har fått ett stipendium från pensionsbolaget SPP på 50 000 kronor för att undersöka möjligheterna att söka upp och informera unga som säljer sex på nätet om Bris. Stödet är ett sätt för SPP att stötta initiativet att förhindra att barn exploateras på nätet – och möjliggöra för Bris att undersöka om det går att rikta information till målgruppen.

» Läs mer här

Debatt: Barn i Sverige rättslösa när klagorätt för kränkningar saknas

I dag måndag skrivs historia för barns rättigheter i världen. Barn ges möjlighet att få upprättelse på internationell nivå när ett land bryter mot Barnkonventionen. Men i Sverige kan det dröja länge innan barn får samma möjlighet, vilket betyder att Sverige inte längre är en förebild i kampen för barns rättigheter, skriver företrädare för 14 organisationer med Bris och Rädda Barnen i spetsen.

Artikeln publicerad i Dagens Samhälle/Debatt 2014-04-14

» Läs mer här

Bris medverkar vid Barnrättsdagarna

Den 8-9 april samlar Barnrättsdagarna drygt 800 personer från hela landet i Örebro. Årets tema är psykisk ohälsa hos barn. På programmet finns närmare 60 föredrag som belyser olika aspekter av psykisk ohälsa.

» Läs mer här

Bris rapport till FN – för barn och unga

Ett sätt för Bris att försöka påverka politiker och vuxna som bestämmer är att berätta om hur de barn och unga som har kontaktat Bris har det och hur de mår. Nyligen skickade Bris in en rapport till FN där vi gav vår bild av hur bra Sverige är på att leva upp till barnkonventionen.

» Läs mer här

Sanna Nielsen stöttar Bris

Hennes röst bar henne ända till Eurovisionsfestivalen. Nu vill hon lyfta barns röster. Bris välkomnar stolt Sanna Nielsen i ett nytt samarbete.

» Läs mer här

Bris erbjuder stödhelger för familjer där mamma eller pappa tagit sitt liv

När en förälder dör blir ingenting sig likt i familjen. Sorgen och saknaden är stor och nya tankar och känslor tränger sig på. Om den som dog dessutom tog sitt liv kommer ytterligare komplicerade tankar och frågor. Vissa saker kan man inte prata med släkt och vänner om utan bara med dem som har varit med om ungefär samma sak. Att få prata om tankar och känslor tillsammans i grupp är för många till stor hjälp när det gäller att hantera sorgen och saknaden efteråt.

» Läs mer härAlla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!
»Bris erbjuder stödhelger för familjer där mamma eller pappa tagit sitt liv.

Bris stödhelger vänder sig till barn, unga och föräldrar i familjer där mamma eller
pappa har tagit sitt liv. Helgerna är planerade till höstterminen 2014. Ladda ned inbjudan här

»Ny rapport - Barnen, Bris och it 2014


Ladda ned och läs rapport
» Bris-Tidningen – Hur förebilder visar vägen till vuxenlivet

Läs mer här
»Skolmaterial - om fattigdom i världen

Webbaserade skolmaterial om begreppet fattigdom.
» När pengarna inte räcker
– unik studie om barns röster om att leva i ekonomisk utsatthet.

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Hälsning från Bris-kuratorerna


Årlig sammanställning» Ladda ner och läs
BRIS sammanställning av
BRIS Vuxentelefon – om barn