MatHem.se samlar pantburkar åt BRIS

2010-10-05

Matleverantören MatHem fördjupar nu ytterligare sitt samarbete med BRIS. Kunder ges möjligheten att lämna ifrån sig sina pantburkar och flaskor i samband med att de får sin matkasse levererade till dörren. Pengarna från panten går oavkortat till BRIS verksamhet.

Idag har kunder hos MatHem.se möjlighet att skänka pengar till BRIS via hemsidan MatHem.se. Under vecka 40 tas initiativet att stödja BRIS lite längre genom att kunderna erbjuds möjlighet att lämna ifrån sig pantflaskor och -burkar direkt vid dörren i samband med hemleverans av mat från MatHem.se. Pantpengarna går oavkortat till BRIS. Kunderna stödjer BRIS samtidigt som deras vardag underlättas ännu mer av MatHem.se.
– Det här är ett jättebra och kreativt initiativ som visar på att det finns många som vill stödja oss, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på BRIS.

En vanlig missuppfattning är att BRIS är statligt. BRIS är en ideell verksamhet och därmed beroende av bidrag från privatpersoner, företag och myndigheter. På BRIS arbetar 600 personer frivilligt i BRIS stödverksamhet med att svara i telefon, mail och chatt.
– Vi tycker det är viktigt att stödja utsatta barn och det känns fantastiskt att kunna hjälpa BRIS på det här sättet, säger Tomas Kull, VD på MatHem.se.

MatHems hemsida.

Alla nyheter