BRIS får rekordstor tilldelning från PostkodLotteriet

2010-10-29

För år 2010 tilldelas BRIS för organisationen rekordsumman 15 480 000 kronor från Svenska PostkodLotteriet. Det är den högsta summan hittills sedan BRIS blev en av förmånstagarna år 2007.

Svenska PostkodLotteriets stöd till BRIS har bland annat möjliggjort en ökad tillgänglighet för barn och unga att kontakta BRIS över internet. Stödet från PostkodLotteriet har exempelvis bidragit till uppbyggnaden av BRIS-chatten, där barn och unga kan chatta med en vuxen på BRIS i realtid, något som efterfrågas mer och mer av barnen och ungdomarna själva.
– Stödet från PostkodLotteriet är fantastiskt viktigt för oss och med årets tilldelning kan vi satsa ännu mer på tillgänglighet och kvalitet i vår stödverksamhet. Det är en utmaning är att hänga med barn och ungdomars behov och att kommunicera med dem på deras villkor. Just nätet är en viktig arena för oss där vi ser en stor ökning i antalet kontakter, säger BRIS generalsekreterare Göran Harnesk.

Dygnet runt året runt
BRIS mål är att på sikt ha stödverksamhet för barn och unga igång dygnet runt, alla årets dagar.
– Att ha öppet dygnets alla timmar, året runt, kommer kräva mycket resurser. Stödet från PostkodLotteriet kan vara ett viktigt steg i den riktningen, fortsätter Göran Harnesk.

Tack Sverige-vecka
Mer om BRIS som förmånstagare, hur du köper lotter, om du vunnit samt om de andra förmånstagarna läser du om på PostkodLotteriets hemsida. Mellan den 25 oktober och 6 november är det dags för PostkodLotteriets årliga utdelning av pengar till de organisationer som PostkodLotteriet stödjer – pengar som kommer att göra stor skillnad både i Sverige och i världen. Utdelningarna sänds måndag till lördag i PostkodMiljonären i TV4 klockan 19:30-20:00. Tv-underhållning är en viktig del av PostkodLotteriet och PostkodMiljonären är ett av Sveriges mest sedda tv-program. Måndag 1 november är det dags för BRIS checkutdelning.
Alla nyheter