Kronägg samarbetar med BRIS och skänker pengar genom småägg

2012-02-22

Kronägg säljer BRIS-ägg, ett eget paket ägg för barn. För varje paket BRIS-ägg som säljs skänker Kronägg 50 öre till BRIS.
– Vi på BRIS tycker att samarbetet med Kronägg är väldigt roligt. Att köpa BRIS-ägg och därmed stödja BRIS är ett steg i att stärka såväl barns fysiska som mentala hälsa, säger Thomas Örnebjär, sponsoransvarig BRIS.

När Kronägg lanserade Barnägget gjordes det i samarbete med BRIS, som har fått 50 öre för varje såld förpackning. Sedan starten i april 2011 har det gett BRIS över 125 000 kronor. Nyligen ersattes Barnägget av ”BRIS-ägget” vilket lett till en markant försäljningsökning under de tre veckor äggen funnits ute i butik. BRIS-ägget finns i alla välsorterade ICA-butiker.
– Vi tycker att BRIS gör ett fantastiskt arbete för barn och ungdomar och vi ville göra det ännu tydligare att vi stöttar dem, säger Bengt Göran Andersson, divisionschef på Kronägg. Våra försäljningssiffror visar att det uppenbarligen är många utöver oss som vill stötta BRIS.

Dygnet runt-öppet

BRIS är en ideell organisation vars verksamhet är helt beroende av gåvor från företag och privatpersoner.
– Vi försöker hitta samarbeten som genererar intäkter så att vi når vårt stora mål att kunna ha öppet dygnet runt. Vi är tacksamma att Kronägg hjälper oss på vägen. En sådan här exponering med den stora målgruppen som finns i dagligvaruhandeln är naturligtvis väldigt värdefull för oss, säger Helene Tibblin, insamlingsansvarig på BRIS.
– Ägg är ett näringsrikt livsmedel som även barn och unga bör äta mer av. Varje ägg innehåller massor av viktiga vitaminer och mineraler och ger en bra mättnadskänsla. Det är en självklarhet att alla barn har rätt till en god, nyttig och allsidig kost utan onödiga tillsatser, säger Bengt Göran Andersson.Alla nyheter