Elisabeth Ohlson Wallin fotar för BRIS i utställningen ”Att brinna för livet”

2007-12-17

BRIS, tillsammans med andra förmånstagare i PostkodLotteriet, fick uppdraget att beskriva sin verksamhet med hjälp av en fotograf. BRIS valde Elisabeth Ohlson Wallin, och hennes bilder, samt övrigas, visas veckan innan jul på Norrmalms torg i Stockholm.

Som förmånstagare i PostkodLotteriet fick BRIS i uppdrag att via en fotograf beskriva vår verksamhet. BRIS bad fotografen Elisabeth Ohlson Wallin att tolka barns verklighet i Sverige idag och resultatet blev storslagna bilder av barn i porträtt inspirerade av barocken.

– Jag fick en bok av mamma om hur barnet porträtterades i konsten under 1600-talet. Då skulle små barn se ut som vuxna. Det är precis som idag! Med de här bilderna vill jag visa hur vi lever i en tid där vi stressar in våra barn i en vuxenvärld och dess krav alldeles för fort, säger Elisabeth Ohlson Wallin.

Elisabeth Ohlson Wallin har gjort stora utställningar som Ecce Homo 1998, South Africa via Dolorosa och senast In Hate We Trust som just nu turnerar runt Sverige.

– Vi är väldigt glada över att Elisabeth hade tid och möjlighet att åta sig uppgiften. Hennes bilder ger en tänkvärd bild av hur vi vuxna ser på barn idag, säger Johnny Nordström, marknadsansvarig BRIS.

Fotoutställningen ”Att brinna för livet” har vernissage på Norrmalmstorg i Stockholm måndagen den 17 december. Andra av PostkodLotteriets förmånstagare som deltar i utställningen är Rädda Barnen, Barncancerfonden och Sjöräddningssällskapet.

Alla nyheter