Aktuellt

Bris inleder långsiktigt stöd till ensamkommande barn

Bris inleder nu ett långsiktigt arbete med att ge professionellt stöd till barn som flytt, genom att erbjuda professionella evidensbaserade stödgrupper, mobilisera samhällets aktörer och stärka nätverken kring ensamkommande barn. Stödgruppsmodellen ska spridas i hela landet.

» Läs mer här

Psykisk ohälsa och familjekonflikter vanligast i samtal till Bris under jul

Julen framställs ofta som barnens högtid och en fin tid på året då familjer får möjlighet att umgås tillsammans under helgerna. Den bilden vittnar inte de barn som hört av sig till Bris om i jul. Istället beskriver de julen som jobbig och ångestfylld.

» Läs mer här

Succé för Circle K´s kampanj för Bris

Under 8 dec fram till 4 januari i år samlade Circle K med sina kunder in nästan 2,7 miljoner kronor som går direkt till Bris. Det är en ökning med 70% jämfört med förra årets kampanj.

» Läs mer här

Bris har öppet som vanligt i jul

För den som har det tufft hemma blir jullovet kanske inte den mysiga återhämtning som det borde vara. Bris vet att den som är ensam blir ännu mer ensam i juletid. Därför har Bris stödverksamhet öppet varje dag, hela jullovet.

» Läs mer här

Bris och Stockholms stad ingår avtal om stöd för familjehemsplacerade barn

Socialförvaltningen i Stockholms stad har beslutat att teckna ett avtal, så kallat idéburet offentligt partnerskap, med Bris. Avtalet, som löper i två år, innebär att Bris kommer att organisera stödgrupper och stödhelger för barn som via Stockholms stad är placerade i familjehem.

» Läs mer här

Nominera till Brispriset

Nu är det dags för dig som är medlem att nominera kandidater till Brispriset 2017. Tipsa oss om personer, projekt eller verksamheter som du tycker bör tilldelas priset som delas ut på Bris kongress i maj i Norrköping.

» Läs mer härAlla nyheter


Räknas det här som våld?
En rapport om våld mot barn utifrån Bris stödjande kontakter.