Aktuellt

Så pratar du med dina barn om dådet i Nice

Nyheten om våldsdådet i Nice når oss alla, både barn och vuxna. Nu är det viktigt att vuxna tar sig tid och pratar med barnen om händelsen. Händelsen väcker både oro och frågor hos många barn. Barnet ska inte vara ensam med dessa utan behöver vuxnas stöd. Din uppgift som vuxen är att trygga, lugna och hjälpa barnet att hantera sina känslor.

» Läs mer här

Bris på sommarturné med RIX FM Festival

För andra året i rad beger sig Bris ut på sommarturné tillsammans med RIX FM Festival. Som värd för en av Sveriges största musikfestivaler får Bris möjlighet att nå ut till tusentals barn och unga.

» Läs mer här

Bris har öppet hela sommaren

Förra sommaren ökade Bris kontakter med sju procent, och inte heller i år kommer Bris kuratorer ta sommarlov. Hela sommaren kan barn och unga få stöd via telefon, mejl och chatt.

» Läs mer här

Bris i Almedalen

Bris är på plats i Visby under Almedalsveckan även i år. Vi släpper en rapport med barns egna erfarenheter av att vara utsatt för våld i hemmet. Vi deltar också i andras seminarier under veckan. Hela programmet finner du här:

» Läs mer här

Ella Rammelts nya låt till förmån för Bris

Idag släpper 14-åriga Ella Rammelt sin nya låt ”Det gör ont nu men det läker” – en låt där all vinst går oavkortat till Bris verksamhet. Ella kommer dessutom följa med Bris på Rix FM:s sommarturné och uppträda med låten live.

» Läs mer här

Expertgrupp Barn tackar Sjöfruskolan och Sävar skola i Umeå

Under läsåret 15/16 har Sjöfruskolan och Sävar skola i Umeå agerat Bris Expertgrupp Barn. Expertgruppen är en modell för barns inflytande och den var ny och oprövad för ett år sedan. Med modellen ville vi ge de barn som inte är så vana att ta plats, eller som av andra anledningar inte tar på sig uppdrag som rådgivare, en möjlighet att vara med och påverka. Därför ingick vi i samarbeten med skolor istället för med enskilda barn. Det har inneburit att alla elever i de aktuella skolorna utgjort expertgruppen, även om bara några i taget aktivt jobbat med oss.

» Läs mer härAlla nyheter