Aktuellt

Brisbot ger snabba svar där barn befinner sig

Bris vill finnas där barnen finns, möta dem och ge stöd på deras villkor. Brisbot är en ny chatbott som ger snabba svar direkt i messenger-appar som Kik och Facebook Messenger. Den är ett svar på många barns önskemål om att enklare kunna få råd, tips och svar på vanliga frågor.

» Läs mer här

Bris står upp för barns rätt till en trygg fritid

Att Patrik Sjöberg och Saila Quicklund (M) lyfter den svenska idrottsrörelsens ansvar att förebygga och motverka sexuella övergrepp mot barn är viktigt och angeläget. Med anledning av Johan Esks krönika i DN om behovet av ett ”idrotts-Bris” vill Bris lämna följande kommentar om vårt arbete mot sexuella övergrepp överallt där barn är och vårt samarbete med Riksidrottsförbundet.

» Läs mer här

Möt medlemmen: Marianne Hermansson

När Bris skrev om sin historia på Facebook fick vi en kommentar från Marianne Hermansson som skrev att hon varit medlem väldigt länge. Vi blev nyfikna och tog kontakt med henne för att höra mer om varför hon är medlem i Bris.

» Läs mer här

"Vi bidrar med tillit och hopp om att en förändring är möjlig"

Vi ställde 3 frågor till Bris generalsekreterare Magnus om varför din julgåva till Bris är ett måste i år.

» Läs mer här

Barnkonventionen fyller år – men vi firar inte!

Barnkonventionen kan bli lag i Sverige om två år – men alldeles för få barn i Sverige vet om att de har rättigheter. Istället för att måla FN-flaggor och äta tårta när barnkonventionen fyller år vill Bris tipsa lärare och andra som möter barn om hur de kan informera barn om deras rättigheter.

» Läs mer här

Bris och Riksidrottsförbundet stöttar idrottsledare som möter nyanlända

Idrottsledare och tränare får exklusivt stöd från Bris i att möta unga i utsatta situationer, med särskilt fokus på nyanlända barn och unga. Samarbetet mellan Bris och Riksidrottsförbundet är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden.

» Läs mer härAlla nyheter


Räknas det här som våld?
En rapport om våld mot barn utifrån Bris stödjande kontakter.