Aktuellt

Vuxna mycket viktigare för barn än de själva tror - Ny bok från Bris!

I Bris och Gothia Fortbildnings nya bok får vuxna hjälp att lyssna på barn och unga. Fungerande relationer och tillit till vuxenvärlden ökar barns förmåga att utvecklas och må bra. Och vuxna är viktigare som medmänniskor i barnens vardag än vad de kanske tror. Det menar Bris sakkunnige Petter Iwarsson, författare till nya boken "Du behövs som vuxen”.

» Läs mer här

Stor framgång för årets Brisgolf

För fjärde gången i ordningen anordnades Brisgolfen på Ullna Golf Club. I år var succén ett faktum med över en miljon kronor insamlade till Bris verksamhet.

» Läs mer här

Köp bildkollage och stöd Bris

Sedan 2013 har köpcentrumet Bromma Blocks skapat bildkollage av föremål som varit till salu i de olika butikerna i centrumet. Nu säljer de bilderna och pengarna skänker Bromma Blocks oavkortat till Bris verksamhet.

» Läs mer här

Psykisk ohälsa vanligaste ämnet hos Bris i sommar

Bris stödjande kontakter ökade med 9 procent under sommarlovet (13/6-14/8) till cirka 4000 samtal. Över 40 procent av kontakterna med barn handlade om psykisk ohälsa, en fråga som Bris fortsätter att sätta extra fokus på framöver.

» Läs mer här

Så pratar du med dina barn om dådet i Nice

Nyheten om våldsdådet i Nice når oss alla, både barn och vuxna. Nu är det viktigt att vuxna tar sig tid och pratar med barnen om händelsen. Händelsen väcker både oro och frågor hos många barn. Barnet ska inte vara ensam med dessa utan behöver vuxnas stöd. Din uppgift som vuxen är att trygga, lugna och hjälpa barnet att hantera sina känslor.

» Läs mer här

Bris har öppet hela sommaren

Förra sommaren ökade Bris kontakter med sju procent, och inte heller i år kommer Bris kuratorer ta sommarlov. Hela sommaren kan barn och unga få stöd via telefon, mejl och chatt.

» Läs mer härAlla nyheter