Bris dokumentation

Bris samlade kunskap om barnets levnadsvillkor är baserad på det barn och vuxna berättar i Bris stödverksamhet.

Varje gång en kontakt genomförs dokumenteras vissa data om denna kontakt. Dessa data utgörs av de olika ämnesområden kontakten har berört samt ålder och kön. De olika data som sparas sammanställs för att Bris skall få en samlad bild av kontakterna i stödverksamheten, och på så sätt ökar Bris samlade kunskap om barnets levnadsvillkor kontinuerligt.

Bris sparar också alla mejl, chattar och foruminlägg som kommer från barn och unga. Barns berättelser används ofta i det utåtriktade arbetet, bland annat genom textexempel. Dessa utgår från utdrag ur dokumentationen men är omformulerade och avidentifierande för att skydda barnets anonymitet.

Våra textexempel utgår från vad barn kan uttrycka till Bris och är omskrivna och avidentifierade.

Jag skulle verkligen behöva prata med nån men vi har ingen kurator på våran skola och jag vill inte prata med skolsköterskan för hon är alltid så otrevlig. Jag önskar man kunde ringa en kurator eller nåt för jag mår så dåligt.
Tjej, 14

Jag har inga kompisar i skolan och på fritiden.
I skolan kan jag sitta i ett hörn och vara ledsen. Ingen frågar om vad som har hänt. Alla bara struntar i mig. Det vore som jag inte ens var där. Vad ska jag göra? Hur kan jag lösa det här?
Kille 12


Sitter här och är jätteledsen för att min mamma har slagit mig. Har hon rätt till det? Vad ska jag göra? Ska jag anmäla henne?
Kille, 13 år