Brisbot

Brisbot ger dig snabba svar direkt i mobilen

Vi vill finnas där du finns. Nu kan du chatta med Brisbot som ger svar på vanliga frågor till Bris direkt i Kik och Facebook Messenger.

Vi har tidigare frågat barn och unga hur Bris kan bli bättre på att ge stöd på nätet. Då var det många som svarade att de önskade sig ett snabbt och enkelt sätt att få råd och tips kring vanliga frågor. Därför har vi skapat Brisbot. Det är en robot som du kan chatta med. Alla frågor och svar är skrivna på förhand av Bris kuratorer. Boten kan inte gå in på detaljer eller ha långa konversationer om allt möjligt. Den kan inte heller hitta på egna svar eller tolkningar.

När du använder boten är du anonym och inga telefonnummer sparas. Däremot är det möjligt för oss att se vilka frågor flest användare klickat sig vidare till. Kom ihåg att din konversation finns kvar i telefonen om du inte raderar den, boten berättar hur du gör för att ta bort din chatt.

Självklart kommer vi inte byta ut våra kuratorer mot botar. Vi kommer fortsätta ha öppet som vanligt och behöver du prata med någon kan du alltid kontakta oss på mejl, chatt eller telefon 116 111. Men boten är ett bra sätt att träna på att sätta ord på känslor och tankar. Förhoppningsvis känns det lättare att berätta för någon i din närhet om hur du mår.


Så här fungerar Brisboten