Pratar ni om dickpics på lektionerna?

Låt Bris ta de jobbiga frågorna. Som lärare har du säkert märkt att dina elever har behov av att prata om alltifrån kärleksproblem till tuffa hemförhållanden, och att du själv inte alltid räcker till.

På Bris har vi dagligen samtal med barn om allt mellan himmel och jord. Psykisk ohälsa är ett växande problem och många barn lider av ångest, ensamhet och nedstämdhet. Men problem i familj och skola är också vanliga samtalsämnen. Inga frågor är för svåra eller enkla för oss och vi vill såklart att fler ungdomar ska höra av sig när de mår dåligt. Att våga berätta är ofta det första steget mot förändring.

Här kan du se vår frågefilm som handlar om Bris och vad vi kan hjälpa barn med. I filmen pratar Axel 14 år med kuratorn Ellen om hur Bris funkar i praktiken och vilken typ av frågor man kan ställa.

Se den gärna tillsammans med dina elever och använd frågekorten om ni vill börja med att diskutera "jobbiga saker" i grupper. Korten fungerar som pratstartare och har inga givna svar. Tanken är inte heller att du som lärare ska ha svaren – men du kan med detta material visa vägen till Bris professionella barnstöd.

Lycka till och hör gärna av dig om du vill ge oss feedback på materialet:

info@bris.se

StödmaterialFrågekort

Använd frågekorten om ni vill börja med att diskutera "jobbiga saker" i grupper.

Ladda ner
/link/e2ea9f48058e4ea89c4211230d820b8b.aspx

Vi är årets Brisidoler

Att berätta är första steget till förändring

Brisidoler 2019
×

Lämna chatt