Livechatt om att vara utsatt på nätet. 25 feb, Kl: 16.00. Skriv frågor redan nu!

Ungas möjlighet att påverka och förändra samhället

Torsdag 3 september hade Bris en livechatt om ungas möjlighet att påverka och förändra samhället.

Vill du engagera dig i en fråga som är viktig för dig, men vet inte hur? Vill du göra världen mer rättvis, men vet inte var du ska börja? Barn och ungdomar har, precis som vuxna, möjlighet att försöka påverka sådant de tycker behöver förändras. Många unga hör av sig till Bris och berättar om sin oro för framtiden, klimatet och orättvisor.

Den här livechatten handlade om rättigheter och möjligheter för unga att vara med och påverka och förändra samhället. Hur kan en påverka politiska beslut eller få sin omgivning att tänka mer på miljön? Kan vem som helst anordna en manifestation och hur fungerar egentligen protestlistor och namninsamlingar? I livechatten kunde ni ta upp tankar, idéer och erfarenheter kring att vara med och påverka.

Tänk på att inte skriva för långa frågor. Om du har skrivit ut namn, platser eller andra saker i texten som kan riskera att din anonymitet bryts, kommer vi kuratorer ändra i din fråga innan vi lägger ut den och svaret.

Om inte din fråga har besvarats under livechatten kan det bero på att vi inte hann med den. Det kan också bero på att den inte handlade om det ämne vi hade i chatten denna vecka.

×

Lämna chatt