Livechatt om att vara utsatt på nätet. 25 feb, Kl: 16.00. Skriv frågor redan nu!

Att känna sig annorlunda

Torsdagen den 29/10 hade Bris en livechatt om att känna sig annorlunda. I vårt samhälle finns det outtalade regler och förväntningar om hur vi människor ska vara, se ut eller hur vi ska bete oss. Det finns till och med föreställningar om vem vi borde bli kär i eller vad vi borde tycka är roligt. Alla dom här osynliga reglerna kallas för normer. Det kan exempelvis handla om vilka kläder en ska ha beroende på vilket kön en uppfattas som, att en ska vara heterosexuell eller att killar inte gråter lika ofta som tjejer.

Normer är inte konstanta och dom går att förändra, men trots det så kan det vara svårt att bryta mot normen. En kan känna sig annorlunda, eller som att en gör något fel. Men egentligen är det normen det är fel på, för ofta är normerna så begränsande att de inte låter alla människor vara så som dom vill eller känner sig.Känner du att du inte passar in, bryter du mot normen eller vill du bryta mot normen men inte vet hur? Om allt detta kunde ni chatta med Bris kuratorer om.

Tänk på att inte skriva för långa frågor. Om du har skrivit ut namn, platser eller andra saker i texten som kan riskera att din anonymitet bryts, kommer vi kuratorer ändra i din fråga innan vi lägger ut den och svaret.

Om inte din fråga har besvarats under livechatten kan det bero på att vi inte hann med den. Det kan också bero på att den inte handlade om det ämne vi hade i chatten denna vecka.

×

Lämna chatt