Livechatt om att vara utsatt på nätet. 25 feb, Kl: 16.00. Skriv frågor redan nu!

Hedersrelaterat våld och förtryck

Torsdag den 17 september hade Bris en livechatt om hedersrelaterat våld och förtryck. Med heder menas att familj och släkt har regler om vad du får och inte får göra. Det kan vara regler som bestämmer hur du ska klä dig, vem du får umgås med, eller vem du ska gifta dig med. Heder kan också handla om när en får i uppgift av familjen att kontrollera ett syskon så att syskonet inte gör något som familjen anser är fel. Dessa regler har familjerna bestämt för att ha ett gott rykte bland andra. Heder kan finnas i alla kulturer och är inte kopplad till någon särskild religion. I denna livechatt kunde du dela med dig av dina tankar, funderingar och frågor om ämnet.

Tänk på att inte skriva för långa frågor. Om du har skrivit ut namn, platser eller andra saker i texten som kan riskera att din anonymitet bryts, kommer vi kuratorer ändra i din fråga innan vi lägger ut den och svaret.

Om inte din fråga har besvarats under livechatten kan det bero på att vi inte hann med den. Det kan också bero på att den inte handlade om det ämne vi hade i chatten denna vecka.

×

Lämna chatt