Livechatt om att vara utsatt på nätet. 25 feb, Kl: 16.00. Skriv frågor redan nu!

När vuxna dricker för mycket

Torsdag den 18 juni hade Bris en livechatt om när vuxna dricker för mycket. Vi vet att vart femte barn i Sverige någon gång har under sin uppväxt bott med en förälder som dricker mycket. Bris pratar också varje dag med barn och unga som har frågor kring eller som mår dåligt över vuxnas drickande. Många barn berättar att det är svårt att prata om hur det känns när föräldrar eller andra vuxna dricker och hur det påverkar en.

Ibland dricker vuxna varje dag och ibland mer sällan. På Bris vet vi att det inte alltid är hur ofta eller hur mycket den vuxen dricker som spelar roll, utan hur det blir för barn när vuxna dricker. Kanske har du en förälder som blir full, kanske sviker, skrämmer eller känns pinsam. Bris kuratorer svarade på era frågor i livechatten.

Tänk på att inte skriva för långa frågor. Om du har skrivit ut namn, platser eller andra saker i texten som kan riskera att din anonymitet bryts, kommer vi kuratorer ändra i din fråga innan vi lägger ut den och svaret.

Om inte din fråga har besvarats under livechatten kan det bero på att vi inte hann med den. Det kan också bero på att den inte handlade om det ämne vi hade i chatten denna vecka.

×

Lämna chatt