Känner du dig orolig för corona-viruset?

Det är inte konstigt om man blir oroad när det är så mycket på nyheterna och alla pratar om Corona. På Bris vet vi att människor kan reagera olika, vissa blir väldigt rädda medan andra inte alls känner särskilt mycket oro. Oavsett hur du känner är det inte konstigt.

5 tips om du känner dig orolig:

1. Prata med en bra vuxen

Berätta hur du känner och vad tänker.

2. Gör vanliga saker

Om du känner dig mycket orolig är det bra att försöka göra sånt som du mår bra och känner dig lugn och trygg av. Var inte ensam, var med någon du känner dig trygg med. 

3. Välj bort

Det är inte lätt att undvika information om coronaviruset men om du märker att du blir väldigt orolig av att titta på nyheterna, försök då att låta bli att se eller lyssna på sånt som gör dig mer rädd. Om någon pratar om sånt som gör dig rädd gå därifrån eller be hen sluta. Du kan själv välja vad du vill lyssna på.

4. Tänk på vuxna jobbar för att stoppa spridningen

Det är en stor nyhet för att det är något ovanligt som har hänt men det är också för att det är så många vuxna i samhället som jobbar för att hitta en lösning. Det kan vara skönt att veta att många experter arbetar för att stoppa smittspridningen och för att utveckla vaccin. 

5. Hör av dig till Bris

Du kan ringa, chatta eller mejla med en kurator på Bris för att få prata om din oro med en vuxen.

×

Lämna chatt