Gruppstöd för familjer där en förälder tagit sitt liv

När en familjemedlem dör blir ingenting sig likt. Sorgen och saknaden är stor, nya tankar och känslor tränger sig på. Om den som dog tog sitt liv kommer ytterligare komplicerade tankar och frågor. Att få prata om tankar och känslor med andra i liknande situation och att få stöd och kunskap från professionella vet vi hjälper i bearbetningen.

På Bris stödhelger får föräldrar stöd i föräldraskapet, sorgen och saknaden och barnen möjlighet att få stöd från jämnåriga. Helgerna syftar till att familjen ska få en gemensam bild av vad som hänt samt att familjeklimatet förbättras när alla deltagare får mer kunskap om vad sorg kan innebära.

I erbjudandet ingår två stödhelger, fredag till söndag, med några månaders mellanrum. Barn och ungdomar träffas i grupper med jämnåriga och föräldrar träffas i egna grupper. I gruppen pratar vi och gör övningar kring sorgen och livet efter dödsfallet. Vissa övningar gör barn och föräldrar tillsammans. En stor del av helgerna ägnar vi också åt att ha kul, leka och umgås. Helgerna riktar sig till familjer från hela landet.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att ringa vår vuxentelefon om barn 077-150 50 50

Du är även välkommen att kontakta Sofia Grönkvist, chef, enheten för gruppstöd. 070-160 88 04
sofia.gronkvist@bris.se

Kommande stödgrupp

  • Helg 1:  20-21 september 2019
  • Helg 2:  24-26 januari 2020

Se film om Bris stödhelger

Bris gruppstöd

För familjer där en förälder tagit sitt liv

Ladda ned broschyr

×

Lämna chatt