Gruppstöd för barn som bor i familjehem

Bris anordnar stödhelger och onlinegrupper för barn mellan 7 och 18 år som bor i familjehem. På stödhelgerna träffas vi i Bris lokaler i Stockholm under totalt tre dagar fördelat på två helger. I onlinegrupperna träffas vi via chatt en gång i veckan under sex veckor. Stödgrupperna för barn i familjehem är ett samarbete med Stockholms stad men i mån av plats är barn från andra kommuner också välkomna.

Vi vet att barn som växer upp i familjehem många gånger känner sig ensamma och har många frågor som de har svårt att dela med vuxna runt dem. Vi vet också att placerade barn är extra utsatta för att drabbas av psykisk ohälsa under sin uppväxt och när de blir vuxna. Deltagarna får med sig verktyg hur de kan handskas med sitt mående och det de varit med om.

Att träffa andra i liknande situation vet vi fungerar stärkande för individen och minskar ensamhet och utanförskapet. Tillsammans pratar vi och gör övningar om saker som är viktiga för deltagarna och som är kopplat till det de varit med om, hur de har det nu och deras tankar inför framtiden. Vi blandar övningar med fika och lekar.

Anmälan:

Du kan göra en intresseanmälan via länken intresseanmälan här på sidan, så ringer vi upp dig och berättar mer.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att mejla dina frågor till gruppstod@bris.se (du är inte anonym på den mejladressen).

Kommande stödgrupp

Stödhelger, preliminära datum:                      

24-25 april med uppföljande dag maj 22 maj.

Onlinegrupp

Startar löpande under hela vårterminen och hösterminen.

×

Lämna chatt