#skärpning – mot näthat och för inkluderande nätklimat

Bris samarbetar med stiftelsen Make Equal och är en del av projektet #skärpning, som går ut på att arbeta lösningsfokuserat mot näthat och för ett inkluderande nätklimat. Nu presenterar vi vår film med tips till vuxna om hur de kan stötta barn på nätet. Tipsen kommer från barn som kontaktat Bris.

Se Bris film: Så stöttar du ditt barn på nätet.

Om projektet

Projektet vill skapa en folkrörelse och ett gräsrotsengagemang kring frågan genom tankeväckande och lärorika workshops och kampanjer, som bygger på ungas egna erfarenheter och perspektiv.

Genom samarbeten med organisationer som arbetar inom olika delar av fältet - med nätfrågor, med jämlikhet och inkludering samt inom arenor där många ungdomar finns (till exempel skolan och idrotten) - ska projektet resultera i ett nätverk för aktörer inom de olika fälten, en sajt med lättillgänglig information om trygghet på nätet och ett utbildningskoncept som drivs vidare genom stiftelsens befintliga utbildarpool samt ungdomar som deltar i projektet.

Projektet finansieras av Arvsfonden.

Läs mer på skarpning.nu

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer