Bris söker Copywriter

Vill du arbeta med att utveckla och bygga Bris kommunikation, från idégenerering till praktiskt genomförande och har erfarenhet av att skriva och publicera texter för olika kanaler och målgrupper? Bris söker en vikarierande copywriter till enheten för kommunikation, opinion och påverkan (KOP) i Stockholm med önskad start 1 september 2019 och ett år framåt.

Om rollen

Rollen som copywriter innebär att arbeta med allt från korta snabba till mer långa och beskrivande texter med syfte att skapa en känsla och engagemang för Bris arbete – både för att driva insamling och för att nå ut till barn och unga. Du skriver för kanaler som webb, nyhetsbrev, sociala medier, kampanjer och print. Rollen innebär även att publicera och moderera innehållet i Bris digitala kanaler.

Som copywriter arbetar man nära funktioner som innehållsproducent, projektledare och pressansvarig samt insamlingsenheten. I rollen planerar, genomför och följer du upp ditt arbete som bidrar till att Bris når sina verksamhetsmål. Du är högst delaktig i att utveckla och bygga Bris kommunikation, från idégenerering till praktiskt genomförande.

Vi söker dig som har

  • Minst 2 års erfarenhet av att skriva och publicera copytexter för olika kanaler och målgrupper
  • Relevant utbildning från exempelvis Berghs, IHM, Forsbergs eller liknande
  • God erfarenhet av att arbeta med olika tonalitet beroende på kanal och målgrupp
  • God erfarenhet av att arbetat med officepaketet
  • God erfarenhet av digital publicering i Sociala medier, Episerver eller liknande CMS samt i något utskicksverktyg
  • Det är meriterande om du har arbetat med givarkommunikation och har erfarenhet av ideell verksamhet.

Så här tror vi att du är:

Vi tänker att du är en lyhörd och nyfiken person som fångar allt ifrån reklam och kommunikation men också samhällsutveckling och trender. Du är både noggrann och idérik och för att lyckas i rollen är det viktigt att du är ansvarstagande, handlingskraftig och har en förmåga att planera och driva ditt eget arbete i kombination med samarbete internt som externt. Som person tror vi att du är van vid att många tycker till om det du skriver och har förmåga att både ta och ge konstruktiv feedback på ett öppet och prestigelöst sätt. För att vi ska trivas tillsammans uppskattar du i en miljö där det går undan och där du är en självklar lagspelare men också van vid att arbeta självständigt.

Mer om Bris

Här förändrar vi världen på riktigt! FN:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för Bris arbete. Enheten för kommunikation, opinion och påverkan har som uppdrag att genom kommunikation stärka bilden av Bris hos samtliga våra målgrupper, skapa engagemang, opinionsbilda och bedriva påverkansarbete. Läs gärna mer på www.bris.se

Sök tjänsten

Skicka din ansökan och CV till ledigajobb@bris.se så snart som möjligt senast 26 juni. Vi går igenom ansökningarna löpande, så vänta inte. Skriv "ansökan copywriter" i ämnesraden.

Bris välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet. Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Anna Holmqvist, anna.holmqvist@bris.se 070-779 95 06.

Övrig information

Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen.
Fackliga representanter Lena Myrberg, Unionen, lena.myrberg@bris.se Sofia Lindstén, Akadmikerförbundet, sofia.lindsten@bris.se

 

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer