Bris söker ekonomichef

Vill du vara med och stärka barns rättigheter och bidra till samhällsutveckling i en snabbfotad, utvecklingsdriven verksamhet? Bris söker nu en Ekonomichef!

Om rollen
Som Ekonomichef ansvarar du för Bris ekonomi och rapporterar direkt till Generalsekreteraren. Rollen är en del av stabsenheten som långsiktigt samordnar verksamhetsplanering och följer upp processer som är organisationsövergripande. Du är med i Bris ledningsgrupp och deltar även på styrelsemöten för att kontinuerligt följa upp våra nyckeltal och ekonomi. Ekonomichefen ansvarar för bokslut, årsredovisning, budget samt prognosprocess. Du säkerställer att redovisningsregler efterföljs, verkar för att vi producerar rapporter och uppföljningar av hög kvalitet samt korrekta beslutsunderlag för ledning och styrelse. Ekonomichefen på Bris har också det övergripande ansvaret för externa kontakter såsom revisionsbyråer och banker.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Månads- och årsbokslut

 • Årsredovisning

 • Kapitalplaceringar

 • Budget- och prognosprocess

 • Regelverk kring 90-kontot/Svensk Insamlingskontroll samt Givas kvalitetskod inom ekonomiområdet

 • Projektåterrapporteringar och -uppföljning

 • Kontroll av att redovisningsregler efterföljs

 • Framtagande, analys och uppföljning av nyckeltal

 • Produktion av rapporter och uppföljningar

 • Framtagande av beslutsunderlag för ledning och styrelse

   

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande

 • Flera års erfarenhet av ekonomiarbete, gärna som ekonomichef eller controller

 • Goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning

 • Goda excel-kunskaper

 • Erfarenhet av medlemsorganisation och arbete i en ideell organisation är en merit

   

Så här tror vi att du är:
Här trivs du som har gedigen erfarenhet av arbete som ekonomichef och/eller controller och har därmed goda kunskaper inom regelverket som styr verksamhetsområdet. Du har stor erfarenhet av förbättringsprocesser och din fallenhet för helhetssyn och vision är viktig samtidigt som du även måste ha öga för detaljer i specifika frågor. Du har goda kunskaper av framtagande och implementering av nyckeltal, ledningsgruppsarbete, skattedeklarationer, budgetering, månadsrapportering och årsredovisning.

Som person trivs du i en föränderlig miljö som präglas av utveckling samt är självgående, prestigelös och strukturerad. Du behöver tycka om att arbeta både strategiskt och operativt. Det är också viktigt att du är analytisk och utvecklingsdriven ur ett administrativt och processdrivet perspektiv samt bidrar aktivt med förbättringsförslag. Du har också förmågan att tänka proaktivt i takt med att organisationen utvecklas.

Vi erbjuder dig:
Vi erbjuder dig en självständig roll i en organisation där du har stora möjligheter att påverka Bris framtida utveckling och bidra till vår vision om ett samhälle där barnets rättigheter respekteras i samhällets alla delar och där varje barn känner till sina rättigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (inleds med 6 månaders provanställning), heltid och målstyrd arbetstid. Tillträde så snart som möjligt.

Övrig information:
Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen. Tjänsten kommer att innefatta arbete i direkt kontakt med barn och därför kräver Bris att utdrag från belastningsregistret ska uppvisas. Utdraget uppvisas endast för den kandidat som är aktuell för tjänsten, kandidaten beställer själv utdraget och det återlämnas till kandidaten efter uppvisande.

Fackliga representanter:
Göran Bergquist, Unionen, goran.bergquist@bris.se 
Aminda Adler, Akadmikerförbundet, aminda.adler@bris.se

Om Bris:
Här förändrar vi världen på riktigt! Barnens rätt i samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå barn och unga i utsatta situationer samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna.

Bris är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses. Verksamheten ska genomsyras av den barnsyn som uttrycks i barnkonventionen. Läs gärna mer på www.bris.se

Bris välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet.

 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Alumni/Harvey Nash. Välkommen att söka tjänsten via deras hemsida.

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer