Bris söker regionombud till Linköping

Vill du vara med och stärka barns rättigheter och utveckla Bris regionala arbete? Vi söker nu en ny kollega till vår regionenhet, med placering i Linköping.

Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barns känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses. 

 

Om tjänsten 

Detta är en stimulerande, självständig och utåtriktad roll i en av Sveriges främsta barnrättsorganisationer. Vi söker ett regionombud som är med och driver Bris regionala verksamhet i Öst, med utgångspunkt från vårt kontor i Linköping. 

I tjänsten ingår allt från att planera och genomföra utåtriktade aktiviteter som t.ex. Bris nätverksträffar, aktivt söka upp och hålla möten med politiker för att sprida kunskap om Bris verksamhet och barns situation i Sverige idag. Som en del i Bris strategiska arbete genomför du omvärldsbevakning och kartlägger situationen för barn och unga i din region. 

Bris regionenhet har medarbetare i Umeå, Malmö, Linköping, Stockholm och Göteborg. Här samlar vi den ideella kraften i Bris och driver ett aktivt arbete tillsammans med Bris medlemmar och volontärer, som regionombud är du en viktig möjliggörare i det arbetet. 

Du arbetar mycket mobilt och behöver vara flexibel. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor runt om i Sverige. Du rapporterar till enhetschefen som är placerad i Göteborg. Tjänsten innebär resor, samt visst kvälls-och helgarbete. Du har körkort och är van bilförare. 

Tjänsten är på heltid, målstyrd arbetstid. Tillträde snarast och vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

 

Vi söker dig som har: 

• Relevant utbildning/erfarenhet inom barnrätt eller annan för tjänsten adekvat inriktning 

• Erfarenhet driva långsiktigt nätverksorienterat arbete 

• Är utåtriktad, relationsskapande, kommunikativ och har god samarbetsförmåga 

• Erfarenhet av att arbeta med medlemmar och att utveckla ideellt engagemang 

• God förmåga att planera, genomföra och följa upp aktiviteter 

• God förmåga att inspirera och engagera andra människor 

• Meriterande med erfarenhet av att skriva, administrera och koordinera bidragsansökningar 

• Vi ser gärna att du som sökande har erfarenhet av socialt arbete 

 

Om dig: 

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en person som är en driven kommunikatör och nätverkare som är bra på att sälja in budskap. Du får människor att lyssna på dig, har fokus på resultat och ett starkt eget driv. Du är utvecklingsorienterad och tycker om att arbeta självständigt med stort eget ansvar. Du är mycket utåtriktad, strukturerad och får saker att hända. Du behöver också vara flexibel och känna dig bekväm med att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter utefter verksamhetens behov. Du är dessutom prestigelös och lyhörd, har lätt för att samarbeta med många sorters människor och kan initiera och upprätthålla goda relationer. Förmåga att både se den strategiska helheten och att vara noggrann med detaljer i det operativa arbetet är nödvändigt. 

 

Om Bris: 

Här förändrar vi världen på riktigt! Bris är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå barn och unga i utsatta situationer samt upprätta möjligheter för barn och unga att föra en dialog med vuxna. 

I din roll som regionombud är ditt främsta uppdrag att etablera Bris i region Öst som mötesplats i kampen för barnets rättigheter. Genom att vara en aktör som skapar och utvecklar möjligheter i barnrättsarbete, driva Bris nätverk, knyta viktiga kontakter och relationer bland ideella och professionella som arbetar för/och eller med barn.

 

Sök tjänsten: 

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ledigajobb@bris.se. Märk ansökan "Regionombud Linköping". Sista ansökningsdatum är den 16 februari. Vi kommer att intervjua löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Bris välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet. Alla som arbetar på Bris, oavsett funktion, bidrar till vår vision om ett samhälle där barnets rättigheter respekteras i samhällets alla delar och där varje barn känner till sina rättigheter. 

Frågor om tjänsten besvaras av Elisabeth Valinder, enhetschef, elisabeth.valinder@bris.se.

Denna rekrytering genomför vi med interna resurser och önskar därför inte bli kontaktade av rekryteringskonsulter eller annonsförsäljare, tack! 

 

Övrig information: 

Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen. Tjänsten kommer att innefatta arbete i direkt kontakt med barn och därför kräver Bris att utdrag från belastningsregistret ska uppvisas. Utdraget uppvisas endast för den kandidat som är aktuell för tjänsten, kandidaten beställer själv utdraget och det återlämnas till kandidaten efter uppvisande. 

När du söker en tjänst hos Bris sparar vi dina personuppgifter och ansökningshandlingar under rekryteringsprocessen. Bris lämnar inte ut uppgifterna till utomstående. Om du inte blir aktuell för tjänsten kommer vi att kontakta dig och meddela detta och därefter raderas samtliga ansökningshandlingar och uppgifter. Läs mer om hur Bris hanterar personuppgifter på www.bris.se/personuppgifter.

 

Fackliga representanter: 

Göran Bergquist, Unionen, goran.bergquist@bris.se

Sofia Lindstén, Akademikerförbundet, sofia.lindsten@bris.se

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer