Stöd online söker vikarier för kvällar, helger och sommaren

Vill du bidra till arbetet med att stötta barn och unga? Bris söker vikarier till stödverksamheten i chatt, mejl och telefon.

Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barns känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses. 

Arbetet på Stöd online

Bris enhet Stöd Online erbjuder barn och unga olika former av kvalificerat vuxenlett stöd som anpassas utifrån varje barns behov och förutsättningar. På enheten arbetar vi kuratorer dagligen med att vara ett professionellt stöd till de barn och unga samt vuxna som tar kontakt med oss via chatt, mail och telefon.
Vi sitter på Bris kontor vid Globen i Stockholm. Vi är stolta över att hålla hög tillgänglighet i våra stödkanaler och alla kuratorer arbetar schemalagt mellan 08:30-22:00 varje dag, alltså på tider utöver kontorstider dvs kvällar och helger.

Vi söker just nu främst förstärkning på kvällar och helger.  

Vem söker vi?

  • Vi söker dig som tagit din socionomexamen eller går sista terminen på din socionomutbildning.

  • Har erfarenhet av stödjande arbete med barn och unga

  • Vi bedriver ett stödarbete med en hög grad av professionalism och vi tar stort ansvar för vår roll och det stöd vi ger, det passar antagligen även dig!

  • Du har kunskap om barnrättsligt arbete, relevant lagstiftning samt samhällets stödfunktioner

  • Som kurator hos oss har du god självkännedom och samarbetar väl med dina kollegor. Du är också van att ta fullt eget ansvar för ditt arbete och ser självständigt vad som ska göras

  • Våra möten sker via dator och telefon så du utrycker dig obehindrat i både tal och skrift. Att använda digitala kommunikationskanaler är okomplicerat för dig

Är du intresserad?

Vi välkomnar ditt cv och personliga brev senast 16 mars. Sänd till ledigajobb@bris.se

Tillträde sker efter överenskommelse. Arbetsprov kommer användas i rekryteringsprocessen. 
Vid frågor kontakta Anna Angeklint, teamledare Stöd Online, anna.angeklint@bris.se eller 070-160 88 08

Intervjuer kommer att ske löpande och eventuell anställning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. 

Övrig information: 

Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen. Tjänsten kommer att innefatta arbete i direkt kontakt med barn och därför kräver Bris att utdrag från belastningsregistret ska uppvisas. Utdraget uppvisas endast för den kandidat som är aktuell för tjänsten, kandidaten beställer själv utdraget och det återlämnas till kandidaten efter uppvisande. 

När du söker en tjänst hos Bris sparar vi dina personuppgifter och ansökningshandlingar under rekryteringsprocessen. Bris lämnar inte ut uppgifterna till utomstående. Om du inte blir aktuell för tjänsten kommer vi att kontakta dig och meddela detta och därefter raderas samtliga ansökningshandlingar och uppgifter. Läs mer om hur Bris hanterar personuppgifter på www.bris.se/personuppgifter.

 

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer