200 skolor och förskolor bakar för en god sak

Publicerat

Kampanjen ”Baka för en god sak” genomförs i Sverige för första gången, med Bris som förmånstagare. Bakprofilen Leila Lindholm är ambassadör för evenemanget, där förskolor och skolor runtom i Sverige bakar och samtidigt får chansen att uppmärksamma barns rättigheter.

Baka för en god sak går ut på att barn och ungdomar i skolor och förskolor runt om i landet bakar, säljer sina bakverk och sedan skänker pengarna till en god sak –  nämligen Bris. På så sätt bidrar de till Bris dagliga verksamhet och kampen för en bättre barndom. Sedan 10 år genomförs evenemanget årligen i Danmark och är nu landets största evenemang, med 1600 deltagande skolor och förskolor.

I Sverige äger evenemanget rum den 25 oktober 2018 och hittills är över 200 skolor och förskolor från Malmö i söder till Gällivare i norr anmälda.

– Vi på Bris vet att barn och unga gärna vill engagera sig och bidra till ett bättre samhälle för barn, därför är vi glada över att nu kunna arrangera Baka för en god sak i Sverige. Vi ser fram emot att inleda en ny tradition där den 25 oktober kan bli en dag då barn och vuxna pratar om barns rättigheter på många förskolor och skolor i hela Sverige, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

De skolor och förskolor som deltar väljer själva om de bakar den 25 oktober eller en annan dag som passar. Deltagarna säljer sedan sina bakverk, antingen publikt eller till sina nära och kära, och skänker pengarna till Bris.

Bakprofilen Leila Lindholm är ambassadör för Baka för en god sak i Sverige, och kommer själv att besöka en skola för att baka tillsammans med eleverna.

– Jag är väldigt glad att få chansen att bidra till alla barns rätt att må bra och vara trygga. Att evenemanget dessutom ger barn och unga möjlighet att prova på att baka godsaker tillsammans gör är ju förstås extra roligt, säger Leila Lindholm.

Vill du veta om det finns en deltagande förskola eller skola i din kommun?

Kontakta Bris projektledare Jeanette Ramnitz, jeanette.ramnitz@bris.se.

För mer information

Anna Holmqvist

Anna Holmqvist

Pressekreterare

070- 779 95 06

anna.holmqvist@bris.se

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer