Bris gör sandkonst om psykisk ohälsa i Almedalen

Publicerat

Bris är på plats på Almedalsveckan i Visby nästa vecka och arrangerar två egna seminarier, om #metoo och psykisk ohälsa bland barn och unga. Dessutom kommer Bris tillsammans med den norsk-samiska sandkonstnären Elisabeth Kristensen uppmärksamma den yttersta konsekvensen av samhällets oförmåga att hantera psykisk ohälsa: Barn som tar sina liv.

Bris finns på plats på Hamngatan måndag till onsdag tillsammans med sandkonstnären Elisabeth Kristensen. Varje dag kommer hon bygga ett nytt temporärt sandkonstverk i Bris tält.

Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Självmord är den yttersta konsekvensen av samhällets oförmåga att hantera psykisk ohälsa, och inget barn ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda utvägen. I Bris tält kommer vi samtala om när livet slutar, och lyfta frågan om psykisk ohälsa för att diskutera vad som behövs för att inga fler barn ska begå självmord.

Förutom närvaron på gatuplatsen så arrangerar Bris två egna seminarier på onsdag den 4 juli. I Barnens röster om #metoo medverkar bland andra barn- och jämställdhetsminister Lena Hallengren, och i Från skolstress till suicid medverkar gymnasieminister Anna Ekström och Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson.

Dessutom arrangerar Bris ett gemensamt seminarium med Trygg-Hansa om psykisk ohälsa med bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin, och organisationens talespersoner deltar i en rad seminarier under veckan.

För mer information

Anna Holmqvist

Anna Holmqvist

Pressekreterare

070- 779 95 06

anna.holmqvist@bris.se

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer