Nästa generation stöd på nätet

Nästa generation stöd på nätet är ett projekt som finansierats av PostkodLotteriets Specialprojekt för Innovation och utveckling. Projektet pågick under två år, från september 2015 till september 2017.

Projektet syftade till att möta de utmaningar som kommunikation via text medför genom att ta tillvara på de tekniska möjligheterna med nätet och utveckla nya former för stöd, anpassat till barns vardag och behov. Projektet handlade till stor del om att ta fram nya digitala, mobilanpassade och användarvänliga plattformar för Bris stöd i form av en ny webbsida varifrån allt digitalt stöd utgår samt en ny Bris-app som blir en ny plattform för textkommunikation.

Under februari 2017 lanserades Bris nya hemsida med tillhörande ny teknisk plattform för textkommunikation. Under september 2017 lanserades flera nya stöderbjudanden inom ramen för projektet:

Natt på Bris: För tillfället har Bris inte resurser att ha öppet dygnet runt. När stödverksamheten stänger för kvällen finns sömntips, avslappningsövningar och råd från Bris kuratorer på bris.se.

Tidsbokning: Nu kan barn och unga boka tid för ett telefonsamtal med en kurator på Bris.

Livechatt: Chatta live om ett specifikt ämne, läs vad andra har frågat och ta del av Bris svar. I höst kommer Bris kuratorer chatta om sorg, ensamhet, självkänsla, att ha ont om pengar och kriminalitet.

Chatt-app: Nu blir det lättare att chatta med Bris direkt i mobilen i en app som förstås är gratis. Appen talar dessutom om när barnet kommit fram i chattkön så att hen kan göra annat under tiden.

Bris play: Bris play är den plats på bris.se där vi samlar allt vårt rörliga material som riktar sig till barn och unga. Här kommer finnas informationsfilmer om vanliga ämnen, och voddar där Bris kuratorer samtalar med gäster.

För mer information om projektet

Lisa Mannby, projektledare och kurator på stödenheten.

Tel: 08 598 888 06

lisa.mannby@bris.se

×

Lämna chatt

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer