Meny Stäng meny
Tillbaka

Bor du i familjehem?

Vi erbjuder stödhelger och onlinegrupper för dig som bor i familjehem. På stödhelgerna träffas vi i Bris lokaler i Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm eller Umeå under totalt tre dagar fördelat på två helger. I onlinegrupperna träffas vi via chatt en gång i veckan under sex veckor.

Om Bris stödgrupp

I en stödgrupp får du träffa/chatta med andra barn och ungdomar som bor i familjehem. Tillsammans pratar vi om hur ni har det, hur det känns och vad ni behöver. Gör en intresseanmälan till våra stödgrupper, tillsammans bestämmer vi om det är en onlinegrupp eller en stödgrupp på plats hos oss som passar dig bäst.

I onlinegruppen chattar vi utifrån olika teman som känslor, familj, hem och framtid. Ni får höra om varandras upplevelser, tankar och ge varandra tips.

I en fysisk grupp i Bris lokaler pratar vi om familjen, hur ni har det nu, hur ni tar hand om er själva och hur ni tänker på framtiden. Vi blandar övningar med lekar och fika.

Syftet med grupperna är att få träffa andra i liknande situation, att få prata om hur en känner sig och att få stöd för att må bra.

Vill du veta mer?

Du kan ringa Bris på 116 111 för att få veta mer av våra kuratorer. Du är också välkommen att mejla dina frågor till gruppstod@bris.se (Du inte är anonym på den mejladressen).

Video thumbnail

Kommande stödgrupp

Stödhelger, preliminära datum

Stockholm: 18-19 maj samt 8 juni

Skellefteå: 16 juni

Linköping: 

Malmö: 18-19 maj samt 1 juni

Göteborg: 17-19 juni

Onlinegrupp: Ny grupp startar i vår. Vi hörs via chatt en gång i veckan, totalt sex träffar.

Logga in

Här kan du som är deltagare i en av Bris stödgrupper online logga in i det gemensamma chattrummet. Använd de inloggningsuppgifter som du har fått av Bris gruppledare.

Prata med oss

Ring och sms:a 116 111, chatta och mejla. Vi har öppet varje dag – även på natten. Du behöver inte säga vem du är och samtalet kostar ingenting.

Ring Bris Ring Bris