Meny Stäng meny
Tillbaka

Internet Explorer

Under knappen Verktyg finns valet Ta bort webbhistorik, i den rutan klickar du på Ta bort allt och sedan Ja. Är det bara vissa saker du vill ta bort, som senast besökta sidor klickar du i rutan för Rensa tidigare, klickar Ja. När det är klart klicka på Stäng, längst ner till höger.

Firefox

Under Verktyg – gå in under Rensa ut känslig data… och där kryssa i de rutor som är aktuella; gäller det bara tidigare besökta sidor är det översta rutan och gå vidare genom att klicka Rensa nu.

Safari

I Safari finns någonting kallat Privat surfning…, och ligger under Redigera. När den funktionen aktiveras läggs inte webbsidor till i historiken och ingen annan information sparas.

Under Historik kan du gå in under Visa all historik och där högerklicka och välja Radera på de sidor du vill ta bort. Eller så kan du Rensa historik under Historik och då ta bort alla sidor som besökts.

Google Chrome

I Google Chromes verktyg (skiftnyckeln uppe till höger), ligger rubriken Historik (Ctrl+H), där du kan klicka på Ta bort historik för denna dag, och sedan göra det med OK. Under samma skiftnyckel finns också Rensa sökdata..., där du klickar i det du vill ta bort och sedan klickar på Rensa sökdata.

I Google Chrome kan du också surfa inkognito (anonymt, utan spår), vilket innebär att de webbsidor du öppnar och de filer du laddar ner inte loggas i historiken för surfning och nerladdning. Dessutom raderas alla kakor när du stängt inkognitofönstret. Du kan surfa normalt och i inkognitoläge samtidigt genom att använda olika fönster. För att surfa anonymt väljer du Nytt inkognitofönster (Ctrl+Skift+N) under skiftnyckeln.

Prata med oss

Du som är under 18 år och behöver stöd kan alltid höra av dig till oss – om vad som helst. 

Vi som svarar är utbildade kuratorer som har tystnadsplikt. Det kostar inget att höra av sig, syns inte på telefonräkningen och du är alltid anonym om du vill. Säg bara hej så tar vi det därifrån!

Prata med oss

Ring och sms:a 116 111, chatta och mejla. Vi har öppet varje dag – även på natten. Du behöver inte säga vem du är och samtalet kostar ingenting.

Ring Bris Ring Bris