Meny Stäng meny
Tillbaka

För familjer där en förälder tagit sitt liv

När en förälder dör blir ingenting sig likt. Sorgen och saknaden är stor, nya tankar och känslor tränger sig på. När det dessutom är så att den som dog själv har tagit sitt liv är det vanligt att få ännu mer jobbiga tankar och känslor.

Att få prata om tankar och känslor tillsammans i grupp är för många till stor hjälp när det gäller att hantera livet, sorgen och saknaden.

Om Bris stödhelger

Vi vet att det kan kännas konstigt och kanske lite läskigt att träffa andra som också har en förälder som tagit sitt liv. Vi vet också att alla de barn och ungdomar som varit på våra stödhelger inte ångrar det utan tvärtom tycker att det varit skönt att få träffa andra som kan förstå.

I stödet ingår två stödhelger, fredag till söndag, med några månaders mellanrum. Barn och ungdomar träffas i grupper med jämnåriga och föräldrar träffas i egna grupper. I gruppen pratar vi och gör övningar kring sorgen och livet efter dödsfallet. Vissa övningar gör barn och föräldrar tillsammans. En stor del av helgerna ägnar vi också åt att ha kul, leka och umgås.

Anmälan

Prata med din förälder eller annan vuxen i din närhet. Gör en intresseanmälan så ringer vi upp dig och berättar mer.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att ringa Bris på 116 111 för att få veta mer av våra kuratorer. Du är också mejla dina frågor till: gruppstod@bris.se (Du är inte anonym på den mejladressen).

Kommande stödgrupp

September 2024 planerar vi för nästa stödhelg för familjer. Vid intresse mejla gruppstod@bris.se så hör vi av oss till dig.


Broschyr om stödhelg hos Bris

Video thumbnail

Prata med oss

Ring och sms:a 116 111, chatta och mejla. Vi har öppet varje dag – även på natten. Du behöver inte säga vem du är och samtalet kostar ingenting.

Ring Bris Ring Bris