Gruppstöd för barn som bor i familjehem

Bris anordnar stödhelger och onlinegrupper för barn mellan 7 och 18 år som bor i familjehem. På stödhelgerna träffas vi i Bris lokaler i Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm eller Umeå under totalt tre dagar fördelat på två helger.

en ungdom syns bakifrån med luva på och en ryggsäck

en ungdom syns bakifrån med luva på och en ryggsäck

Vi vet att barn som växer upp i familjehem många gånger känner sig ensamma och har många frågor som de har svårt att dela med vuxna runt dem. Vi vet också att placerade barn är extra utsatta för att drabbas av psykisk ohälsa under sin uppväxt och när de blir vuxna. Deltagarna får med sig verktyg hur de kan handskas med sitt mående och det de varit med om.

Att träffa andra i liknande situation vet vi fungerar stärkande för individen och minskar ensamhet och utanförskapet. Tillsammans pratar vi och gör övningar om saker som är viktiga för deltagarna och som är kopplat till det de varit med om, hur de har det nu och deras tankar inför framtiden. Vi blandar övningar med fika och lekar.

Anmälan:

Du kan också göra en intresseanmälan via länken intresseanmälan här på sidan, så ringer vi upp dig och berättar mer. Tillsamans pratar vi om det är onlinegrupp eller grupp i Bris lokaler som passar bernet bäst.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att mejla dina frågor till gruppstod@bris.se (du är inte anonym på den mejladressen).

Kommande stödgrupp

Stödhelger, preliminära datum                   

Stockholm: 7-8 februari samt 9 mars, 18-19 maj samt 8 juni

Skellefteå: 4-5 maj samt 16 juni

Linköping: 2-3 mars samt 23 mars

Malmö: 2-3 mars samt 27 mars, 18-19 maj samt 1 juni

Göteborg: 2-3 mars samt 16 mars, 17-19e juni


Onlinegrupp

Ny grupp startar 5 december. Vi ses via chatt 1 gång i veckan, totalt 6 träffar.

 

×