Gruppstöd för familjer där en förälder tagit sitt liv

När en familjemedlem dör blir ingenting sig likt. Sorgen och saknaden är stor, nya tankar och känslor tränger sig på. Om den som dog tog sitt liv kommer ytterligare komplicerade tankar och frågor. Att få prata om tankar och känslor med andra i liknande situation och att få stöd och kunskap från professionella vet vi hjälper i bearbetningen.

Både barn och vuxna träffas

På Bris stödhelger får föräldrar stöd i föräldraskapet, sorgen och saknaden och barnen möjlighet att få stöd från jämnåriga. Helgerna syftar till att familjen ska få en gemensam bild av vad som hänt samt att familjeklimatet förbättras när alla deltagare får mer kunskap om vad sorg kan innebära.

I erbjudandet ingår två stödhelger, fredag till söndag, med några månaders mellanrum. Barn och ungdomar träffas i grupper med jämnåriga och föräldrar träffas i egna grupper. I gruppen pratar vi och gör övningar kring sorgen och livet efter dödsfallet. Vissa övningar gör barn och föräldrar tillsammans. En stor del av helgerna ägnar vi också åt att ha kul, leka och umgås. Helgerna riktar sig till familjer från hela landet.

Kommande stödhelg

Nästa stödhelg för familjer arrangeras under september 2024. Varmt välkommen att lämna intresse för att delta genom att mejla gruppstod@bris.se så hör vi av oss till dig.

Anmälan:

Du kan göra en intresseanmälan via länken intresseanmälan här på sidan, så ringer vi upp dig och berättar mer.

Vill du veta mer?

Mejla dina frågor till gruppstod@bris.se (Du är inte anonym på den mejladressen.) Du är också välkommen att ringa vår vuxentelefon om barn 077-150 50 50.

Hur vet man att ett barn är redo för en stödhelg för suiciddrabbade?

Läs intervjun med vår kurator Somaya Ghanem om hur en stödhelg går till och hur man kan avgöra om ett barn är redo att träffa andra barn i liknande situation: HÄR

Ladda ned broschyr

×