Olika sex

Hitta på sidan

Olika sorters sex 

Sex kan gå till på många olika sätt men alla sätt har en sak gemensamt – det ska kännas härligt och skönt. Sex förknippas ofta med att ha samlag, alltså snopp-i-snippa-sex, men samlag är bara ett av alla sorters sex en kan ha. Precis lika skönt och vanligt är det med exempelvis smek, gnid, eller munsex.   

Några tips på vägen

  • Ju mer avslappnade och bekväma vi är desto skönare blir det. Därför är det bra att ta ett steg i taget. Det går till exempel att kyssas och hångla i timmar, vi kan använda våra händer och våra munnar för att utforska varandra och vi kan gnida oss mot varandra med kläderna på. Prova dig långsamt fram! 
  • Många tycker smek-, sug- och slicksex är skönt. Då kan vi också turas om att göra det skönt för varandra. 
  • Visa vad du vill! Allas kroppar är olika och du vet bäst vad din kropp tycker om. Säg ”fortsätt” när det känns bra och om det inte känns bra – visa hur du vill ha det i stället.  
  • Upptäck vilka delar av kroppen som svarar extra bra på beröring. Klitoris är en känslig del av könet och även snoppens ollon och pung. Men könet är inte allt, så utforska hela kroppen. Örsnibbar, hals, nacke eller bröstvårtor är exempel på ställen på kroppen som kan smekas, slickas eller kyssas.  
  • Du bestämmer alltid över din egen kropp. Du har ansvar att känna av och känna in den du har sex med. Och tvärt om. Om du säger nej eller visar att det inte känns bra, måste den andra lyssna. Och tvärtom. Bara för att du vill något är det inte säkert att den andra vill samma sak. Vi är olika och kan därför uppleva situationen olika. Läs mer om samtycke här.
Kom ihåg

Alla kroppar är olika och vad just din kropp tycker om vet du bäst eller kommer att märka!

Läs mer
×

night or day icon