Att göra slut

Hitta på sidan

När kärleken tar slut 

Ibland tar kärlek och förhållanden slut. Det kan vara lika jobbigt att avsluta en relation som att vara den som fortfarande vill vara tillsammans. Det brukar kännas ensamt oavsett. Plötsligt är personen vi vant oss vid att prata och hänga med inte längre där, och det kan bli tomt och konstigt.  


 


Det kan också kännas som att en aldrig kommer att våga bli kär och vara tillsammans med någon igen. En vill ju inte riskera att uppleva allt det jobbiga igen. Men då behöver vi påminna oss om att det är värt risken! Att få vara kär och bli tillsammans är något av det härligaste som finns. Ofta lär vi oss också mycket av vår partner längs vägen, om vem vi är och vad vi behöver. Varje relation är därför betydelsefull, oavsett om den varar under en kort period eller i flera år. 

Vad kan jag göra själv? 

Det kan ta olika lång tid att komma över ett ex. Det spelar ingen roll hur länge ni var tillsammans eller hur förhållandet var. Det som avgör är hur en kände och vad en känner nu. Oavsett vem som ville göra slut behöver du ta hand om dig själv för att kunna gå vidare och må bättre. 
 


  • Ta pauser från det jobbiga. Gör sådant du brukar tycka är roligt. Det kan kännas svårt att komma igång, men försök! Du kommer att få energi. 
  • Skriv ner det jobbiga. Det är ett bra sätt att få ur sig känslorna.  
  • Påminn dig om att det är jobbigt NU men att det inte alltid kommer att kännas så här.
  • Lyssna på en kärlekslåt och tillåt dig att känna som du gör. Men varva också med peppiga låtar som ger energi.  
  • Förbered dig! Du kommer kanske att se, eller träffa, den du varit tillsammans med när du minst anar det. Föreställ dig hur det skulle kännas så blir det lättare att hantera när det verkligen sker. 
  • Förbered dig också på att ditt ex kanske blir ihop med någon annan. Även om det var du som gjorde slut kan det kännas svårt.  

Kom ihåg att vi människor har överlevt olycklig kärlek i alla tider och att du också kommer att göra det. Under tiden ska du ta hand om dig själv och fortsätta att göra saker som får dig att må bra.  

Kom ihåg

Det kan ta tid att komma över ett ex. Vissa känslor kommer att finnas kvar länge men det kommer inte alltid kännas lika svårt. Det är okej att tycka det är jobbigt! 

Läs mer
×

night or day icon