Idolkort

Fel kropp, mobbad, bråkstake och outsider –
Bris presenterar årets idoler

I årets idolkortskampanj delar Seinabo Sey, Keyyo, Oscar Zia och Viktor Frisk med sig av jobbiga upplevelser från barndomen. Sedan 1998 har Bris delat ut över 2 miljoner idolkort.

Nytt för i år är att en film och en kampanjsajt tagits fram där idolerna själva berättar om sina upplevelser. På brisidoler.se kan barn dels läsa mer om idolerna och ladda ner korten, men också ta del av barnkonventionen i en mer lättläst version. Klicka på bilden så kommer du till brisidoler.se


Titta på våra idolkort från tidigare år. Vi startade 1998!

Zara Larsson

Viljestark

På varje utvecklingssamtal i skolan fick Zara höra att hon skulle vara tystare, inte sjunga så mycket och inte tycka så mycket om allt. Idag hyllas hon istället för sin sång och sina åsikter.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Zara.William Spetz

Ville passa in

William var rädd för att ha för många tjejkompisar och att inte vara killig nog. Men kön kunde ju inte vara mer oviktigt på bästa kompisar. Vänskap handlar ju om kärlek och att finnas där för varandra i vått och torrt.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på William.


Danijela Rundqvist

Tomboy

Danijela spelade fotboll och ishockey. Tjejerna bråkade eftersom hon var för sportig, så hon hängde med killarna i stället. Känslorna skrev hon om i sin dagbok. Till slut blev hon hockeyproffs och lever idag sin dröm. Hon vill att alla ska få göra det de älskar.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Danijela.

Victor Beer

Osäker

När Victor var yngre hade han problem med stamning och att han pratade för snabbt. Det var svårt att prata
inför grupp och han var rädd att ingen skulle förstå. Nu tänker Victor inte längre på det och använder sitt snabba språk i sina sketcher.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Victor.

Till Bris kan du som är under 18 år mejla, prata eller chatta med en Bris-kurator.

När du hör av dig till Bris får du vara anonym om du vill. Vi kan aldrig se varifrån du ringer, mejlar eller chattar och det syns inte på telefonräkningen att du ringt till oss. Du är alltid välkommen att ringa Bris 116 111, mejla eller chatta när du vill prata med en vuxen som lyssnar.