Idolkort

Alla kan känna sig ledsna, ensamma, blyga och rädda ibland. Men det brukar kännas bättre när man pratat om det med någon som lyssnar och förstår. Det kan också vara skönt att veta att andra känt likadant någon gång och att även stora idoler haft det lite tufft ibland.

I årets idolkortskampanj är det Zara Larsson, Victor Beer, Danijela Rundqvist och William Spetz som berättar sina historier på korten.Zara hördes för mycket i klassrummet och blev tillsagd att sluta sjunga och inte tycka till om allt. Victors stammande gjorde att han hade svårt att prata inför grupp och han var rädd att ingen skulle förstå vad han sa. Danijela umgicks bara med killarna eftersom tjejerna bråkade med henne på grund av att hon var för sportig. William var rädd att han hade för många tjejkompisar och inte vara killig nog.

Bris idolkortskampanj vänder sig till alla sjätteklassare i Sverige och korten delas ut gratis i landets skolor via skolsköterskor och lärare. I år är det artonde gången som Bris presenterar idoler.

Titta på våra idolkort som går sjutton år tillbaka!

Zara Larsson

Viljestark

På varje utvecklingssamtal i skolan fick Zara höra att hon skulle vara tystare, inte sjunga så mycket och inte tycka så mycket om allt. Idag hyllas hon istället för sin sång och sina åsikter.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Zara.William Spetz

Ville passa in

William var rädd för att ha för många tjejkompisar och att inte vara killig nog. Men kön kunde ju inte vara mer oviktigt på bästa kompisar. Vänskap handlar ju om kärlek och att finnas där för varandra i vått och torrt.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på William.


Danijela Rundqvist

Tomboy

Danijela spelade fotboll och ishockey. Tjejerna bråkade eftersom hon var för sportig, så hon hängde med killarna i stället. Känslorna skrev hon om i sin dagbok. Till slut blev hon hockeyproffs och lever idag sin dröm. Hon vill att alla ska få göra det de älskar.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Danijela.

Victor Beer

Osäker

När Victor var yngre hade han problem med stamning och att han pratade för snabbt. Det var svårt att prata
inför grupp och han var rädd att ingen skulle förstå. Nu tänker Victor inte längre på det och använder sitt snabba språk i sina sketcher.

Ladda ner pdf  Ladda ned idolkort på Victor.

Till Bris kan du som är under 18 år mejla, prata eller chatta med en Bris-kurator.

När du hör av dig till Bris får du vara anonym om du vill. Vi kan aldrig se varifrån du ringer, mejlar eller chattar och det syns inte på telefonräkningen att du ringt till oss. Du är alltid välkommen att ringa Bris 116 111, mejla eller chatta när du vill prata med en vuxen som lyssnar.