Premiär för Bris Podden - Om alla barns rätt och mycket mer

Publicerat

Bris-podden – de stora frågorna om att vara liten
I nya Bris-podden möter Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog spännande gäster för samtal om viktiga frågor om barndom och uppväxt. Gäst i första avsnittet är barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Bris-podden - de stora frågorna om att vara lite. Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare möter nya gäster varannan vecka.

Bris-podden - de stora frågorna om att vara lite. Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare möter nya gäster varannan vecka.

I premiäravsnittet av nya Bris-podden berättar Åsa Regnér om hur det är att ansvara för de mest omdebatterade barnrättsfrågorna just nu, som assistansfrågan och arbetet med att göra barnkonventionen till lag – och om vad hon hade velat säga till sitt 14-åriga jag. Och frågan är också om hon i skrivande stund är på väg att lämna regeringen?

– Det är en process, så jag måste vara bäst i test, men jag vet att jag har goda chanser, säger Åsa Regnér i Bris-podden, men förklarar också att hon tänker försöka göra något bra av den tid hon eventuellt har kvar:

– Jag drivs av att göra alla dessa frågor och de här människorna rättvisa under den tid jag har.
Intervjuare är Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog, som hoppas att Bris-podden kan bidra till att engagera fler i kampen för en bättre barndom. Han ser fram emot att samtala med gäster från olika delar av samhället.

– Vikten av samtal är en grund för Bris verksamhet, att inga frågor är för stora eller små, och att vi vuxna måste kunna prata om svåra saker. Alla har vi varit barn, och jag tror att vi är många som kan och vill vara med och resonera kring barns utsatthet i Sverige idag och vad vi kan göra för ett bättre samhälle för barn, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Första avsnittet av Bris-podden släpps idag på Soundcloud, och nya avnsitt kommer varannan vecka. Under våren kommer Magnus Jägerskog bland annat att träffa författaren Fredrik Backman, Centerledaren Annie Lööf och Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Bris-podden spelas in med stöd av Narva.

För mer information

Anna Holmqvist

Anna Holmqvist

Bris pressekreterare

070-779 95 06

anna.holmqvist@bris.se

×