Beställ boken om 50 års barnrättsarbete

I samband med att Bris fyllde 50 år gav Bris ut boken Barnets mänskliga rättigheter under ett halvt sekel, som berättar om hur barns livssituation har utvecklats. Medverkar gör flera tidigare medarbetare i Bris, profiler som Drottning Silvia, Zlatan, Charlotte Kalla och Zara Larsson, samt politiker som Ingvar Carlsson, Birgitta Dahl och Thomas Hammarberg.

Barnets mänskliga rättigheter under ett halvt sekel

1971, för femtio år sedan, grundades folkrörelsen Bris, som en reaktion mot en treårig flickas död och mot dåtidens syn på barnuppfostran. Två kvinnor, tv-producenten och författaren Gunnel Linde, och journalisten Berit Hedeby, ställde sig upp och konstaterade att nu fick det vara nog.

Det första målet för Bris var att våld i uppfostringssyfte skulle förbjudas, och Bris var en stark kraft som drev på för att Sverige, som allra första land i världen, förbjöd barnaga år 1979. 

Boken Barnets mänskliga rättigheter under ett halvt sekel beskriver hur barnets rättigheter har utvecklats under de senaste 50 åren, och hur Bris i ett halvt sekel har varit en central aktör som lyssnat på och stöttat barn, mobiliserat samhället och gjort barns röster hörda för att åstadkomma förändring.

I boken intervjuas flera av de som varit med och bidragit till Bris livsviktiga arbete genom åren. Medverkar gör också bland andra Birgitta Dahl, som skrev motionen som ledde till världens första barnagalag, Ingvar Carlsson, vars regering tog initiativ till FN:S barntoppmöte 1990 då barnkonventionen trädde i kraft, och drottning Silvia.

Beställ ditt eget ex av boken!

Swish: Swisha 202 kr till 9015041 och märk betalningen ”Brisbok”. Skicka en bild på betalningsbekräftelsen, samt dina adressuppgifter, till info@bris.se.

Faktura: Mejla din beställning till info@bris.se. Fakturakostnad på 40 kr tillkommer, så totalt pris 242 kr.

 

×

Lämna chatt