Vuxna mycket viktigare för barn än de själva tror

Publicerat

I Bris och Gothia Fortbildnings nya bok får vuxna hjälp att lyssna på barn och unga. Fungerande relationer och tillit till vuxenvärlden ökar barns förmåga att utvecklas och må bra. Och vuxna är viktigare som medmänniskor i barnens vardag än vad de kanske tror. Det menar Bris sakkunnige Petter Iwarsson, författare till nya boken "Du behövs som vuxen”.

Bokens budskap är att fler vuxna kan utveckla sina förmågor att lyssna, förstå och kommunicera med barn och unga. Till synes små saker kan spela stor roll. Med teori och konkreta exempel ges läsaren stöd för att bättre kunna lyssna och förstå barn och unga. Boken ger kunskap, mod och hopp om att förändring är möjlig. Ingen vuxen kan göra allt, men alla kan göra något.

– Alla vuxna kan hjälpa barn i sin närhet att skapa motståndskraft och livsmod. Det är en tydlig erfarenhet av tusentals samtal till Bris och det bekräftas också i forskning. Ändå är många vuxna osäkra och rädda för att göra fel, säger Petter Iwarsson, kurator och författare till "Du behövs som vuxen", som ges ut av Gothia Fortbildning i samarbete med Bris.

Föreläser på Bokmässan

Petter Iwarsson föreläser om sin bok "Du behövs som vuxen" på Bokmässan i Göteborg, torsdag 22 september klockan 11.30 - 11.50. Han kommer också att finnas på plats i Gothia Fortbildnings monter.

Om författaren

Petter Iwarsson är socialpedagog med vidareutbildning inom handledning, familjebehandling och barn- och ungdomspsykoterapi. Efter många år i Bris stödverksamhet arbetar han nu som sakkunnig på Bris samt som skolkurator. Han har sedan tidigare skrivit böckerna "Samtal med barn och ungdomar" och "Samtal i skolan – en möjlighet till utveckling".

Fakta om boken

Titel: Du behövs som vuxen – en inspirerande bok för dina samtal med barn och unga
Författare: Petter Iwarsson
ISBN: 978-91-7295-979-5
Utgivning: 12 augusti 2016
Omfång: 168 sidor
Cirkapris: 180 kronor exklusive moms
Gothia Fortbildning ger ut boken i samarbete med Bris. Den kan köpas p gothiafortbildning.se och i nätbokhandeln.

Presskontakt

Gothia Fortbildning
Pia Leufstedt, PR-ansvarig, ytterligare information, recensionsexemplar och pressbilder. pia.leufstedt@gothiafortbildning.se, 08-462 26 06, 072-050 39 04

Anna Holmqvist

Anna Holmqvist

Bris pressekreterare

070-779 95 06

anna.holmqvist@bris.se

×