Barn bakar för att hjälpa andra barn

Publicerat

Idag går det nationella evenemanget Baka för en god sak av stapeln, där tusentals barn i skolor och förskolor från Gällivare till Ystad deltar.

Konceptet för insamlingen är enkelt: barn på förskolor, skolor och fritidshem bakar, säljer bakverk och skänker pengarna till Bris, Barnens rätt i samhället. På så vis gör de en insats för andra barn som behöver någon som lyssnar, stöttar och hjälper till när livet är svårt.

Förra året hade Bris kuratorer över 25 000 kontakter med barn som via chatt, mejl och telefon sökte stöd i allt från hjärtesorger till mobbning, bristande föräldraskap, våld och övergrepp. 

– Baka för en god sak ger barn en möjlighet att lära sig mer om barns rättigheter och ökar barns förståelse för att många i Sverige som behöver stöd. Det är fantastiskt att se så många barns engagemang och vilja att hjälpa andra barn, säger Thomas Örnebjär, sponsringsansvarig på Bris.

Baka för en god sak hölls för första gången i Sverige 2018. För andra året i rad är en av Sveriges mest älskade kockar och bakprofiler, Leila Lindholm, ambassadör för evenemanget.

– Jag är väldigt glad att få chansen att bidra till alla barns rätt att må bra och vara trygga. Bris gör ett fantastiskt jobb genom att vara ett stöd för barn och unga, dit man kan vända sig om man har jobbigt i skolan eller hemma eller mår psykiskt dåligt. Det vill jag vara med och stötta, säger Leila Lindholm.

159 skolor och förskolor har anmält att de deltar i evenemanget den 22 oktober, men det går alldeles utmärkt att vara med och baka en senare dag på året också.

Vill du veta om det finns en deltagande förskola eller skola i din kommun?

Kontakta Thomas Örnebjär, thomas.ornebjar@bris.se 

Baka för en god sak har startats efter en dansk förebild. Det danska projektet ”Bag för en Sag” grundades 2005 och är idag Danmarks största event. Pengarna samlas in till Bris motsvarighet BørneTelefonen.

För mer information

Maria-Pia Cabero

Maria-Pia Cabero

Ansvarig opinion och media

0790686607

maria.pia.cabero@bris.se

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer