Bris ger stöd på flera språk

Publicerat

Nu finns möjligheten för barn att boka tid med en kurator på Bris för att få stöd för utmaningar i livet, även på andra språk än svenska.

– Bris stödverksamhet utgår alltid från barnets egna behov. Att kunna prata om känslor och svåra saker på sitt modersmål kan betyda mycket. Därför är vi otroligt glada över att kunna utveckla och tillgängliggöra Bris samtalsstöd för ännu fler barn, på fler språk än tidigare, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Förra hösten lanserades Bris stödlinje på arabiska för vuxna med frågor om barn. Det handlade om att erbjuda samma stöd till vuxna såväl på svenska som på arabiska – ett av de största språken som talas i Sverige. Nu finns det även möjlighet för barn att själva boka tid med en kurator för att få stöd för något man behöver hjälp med i ens liv, på både arabiska och engelska.

– Bris är Sveriges nationella stödlinje för barn, som erbjuder dagligt professionellt stöd. Målet är att finnas där för varje barn som behöver stöd. Men som ideell organisation är resurserna helt avgörande för vilken verksamhet vi kan erbjuda, säger Magnus Jägerskog.

Bris mål är att under nästa år kunna erbjuda stöd till barn under dygnets alla timmar samt att kunna erbjuda samtalsstöd till barn på ytterligare språk, såsom persiska, spanska och somaliska.

Varje dag kan barn upp till 18 år ringa (116 111), chatta eller mejla på bris.se för att prata med en kurator. Man är anonym och det kostar inget. Öppettiderna är vardagar kl. 9-12, alla dagar kl. 14-21. Tidsbokningen för stöd på olika språk hittas på bris.se.

För mer information

Maria-Pia Cabero

Maria-Pia Cabero

Ansvarig opinion och media

070-101 61 00

maria.pia.cabero@bris.se

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer