Vi behöver dig som Brisvolontär!

Bris startade 1971 som en rörelse för barnets rättigheter av människor som vägrade se på medan barn for illa. Idag, 50 år senare, är den rörelsen och den kampen lika stark och lika viktig.

Som volontär i Bris är du med i ett inspirerande och viktigt sammanhang, där du tillsammans med andra volontärer gör stor skillnad för barn nu och i framtiden.

Att vara volontär på Bris

Stödjande samtal med barn ingår inte i Bris volontäruppdrag. Bris stöd till barn ges genom utbildade kuratorer, dygnet runt i vår telefon, chatt, mejl eller på våra fysiska Brismottaningar. Som volontär är du viktig på andra sätt, till exempel genom att sprida kunskap om hur Bris stöd fungerar och om barnets rättigheter, så att fler barn kan få stöd och bli lyssnade på. När du ger av din tid, din kraft och dina förmågor är du som volontär i Bris med och skapar ett tryggare och bättre samhälle för barn. 

Låter det intressant? Som volontär i Bris får du också utbildning och kontinuerlig kunskapspåfyllnad inom olika barnrättsområden, och möjlighet att påverka Bris som organisation. 

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse genom att klicka på ”Ansökan Brisvolontär” längre ner på sidan!

Här kan du läsa mer om Bris olika volontäruppdrag:

Brisvolontär med skoluppdrag

Som Brisvolontär med skoluppdrag är du superviktig för att öka kunskapen om Bris stöd och om barnkonventionen till barn och unga i olika åldrar. Ofta handlar uppdragen om fysiska eller digitala föreläsningar i skolklasser. Genom uppdraget bidrar du också till att öka kunskapen om Bris och barnets rättigheter hos de vuxna som arbetar inom skolan, bland annat genom spridning av material och medverkan vid evenemang kopplade till skolans värld. Som Brisvolontär med skoluppdrag hjälper du också till att omvärldspana kring området skola lokalt där du bor, och har koll på förändringar eller händelser som kan vara intressanta för ditt uppdrag. 

Uppdraget passar dig som:

 • Brinner för att barn och unga ska känna till sina rättigheter och var stöd finns att få
 • Kan ta uppdrag dagtid på vardagar
 • Har ett bra bemötande
 • Gillar att prata inför andra

Brisvolontär med idrottsuppdrag

Som Brisvolontär med idrottsuppdrag är du superviktig för att öka kunskapen om Bris stöd och om barnkonventionen till barn och unga. Ofta handlar uppdragen om föreläsningar hos idrottsföreningar eller genom närvaro vid olika idrottsevenemang. Genom uppdraget bidrar du också till att öka kunskapen om Bris och barnets rättigheter hos vuxna inom idrotten, bland annat genom spridning av material och medverkan vid evenemang kopplade till idrottens värld. Som Brisvolontär med idrottsuppdrag hjälper du också till att omvärldspana kring området idrott lokalt och regionalt där du bor, och har koll på förändringar eller händelser som kan vara intressanta för ditt uppdrag. Uppdraget sker framför allt på kvällar och helger. 

Uppdraget passar dig som: 

 • Brinner för barn och ungas möjlighet till trygg och jämlik idrott
 • Har ett intresse för idrottsfrågor
 • Har erfarenhet/kunskap av föreningsidrott, som t ex utövare eller ledare
 • Är social och gillar att prata med nya människor

Brisvolontär med administrativt uppdrag

Som Brisvolontär med administrativt uppdrag har du ett flexibelt uppdrag som till stor del går bra att genomföra på distans. Uppdraget kräver också självständigt engagemang och ansvar. Majoriteten av uppdragen går att genomföra hemma, men en del uppdrag kan kräva att det genomförs på kontoret med Bris datorer på grund av sekretessbelagda uppgifter som behandlas.  

Du har ett viktigt uppdrag i att stötta Bris i olika administrativa uppgifter och uppgifterna och förfrågningar kan komma från olika enheter inom organisationen. Då uppgifterna varierar väldigt mycket är det inget uppdrag som är den andra lik. Uppgifterna kan exempelvis handla om att du som volontär ska genomföra ett kartläggningsarbete där en lista över specifika personer behöver sökas fram, genomgång av en lista på hemsidor kopplade till Bris, uppdatera listor efter en nätverksträff, hålla koll på volontärplattformen etcetera. Möjlighet finns också att ha en teknisk roll vid Bris digitala föreläsningar, webbinarium och utbildningar, där du till exempel vid behov hjälper deltagare med tekniska problem som uppstår. Tillfällen att hjälpa till som teknisk roll kan ske både under dagtid och vardagskvällar.  

Uppdraget passar dig som:  

 • Är noggrann och ansvarstagande 
 • Vill ha ett flexibelt uppdrag där du oftast kan bestämma själv när det ska genomföras 
 • Har en datorvana 

Brisvolontär med uppdrag att öka kunskap och engagemang för barnets rättigheter

Som volontär med det här uppdraget är du superviktig för att både öka kunskapen och få fler människor att engagera sig för barnets rättigheter lokalt och regionalt där du bor. Du sprider Bris nätverk och deltar vid Bris nätverksträffar. Du påverkar också beslutsfattare och allmänheten utifrån Bris budskap genom spridning av information. Uppdraget handlar också om att öka kunskapen hos såväl vuxna som hos barn och unga när det gäller Bris stöderbjudanden och barnets rättigheter bland annat vid festivaler, familjedagar och andra evenemang. Uppdraget kan ske både dagtid på vardagar, kvällar och helger.

Uppdraget passar dig som:

 • Är social och gillar att prata med nya människor

Brisvolontär med uppdrag som volontärledare

Brisvolontär med uppdrag som volontärledare är för dig som vill ha extra ansvar och som har mycket tid att lägga på ditt engagemang i Bris. Som Brisvolontär med uppdrag som volontärledare har du ett superviktigt uppdrag i att hjälpa till med att samordna volontärer och det praktiska både inför, efter och ibland också under olika aktiviteter där Bris volontärer deltar. Till exempel håller du kontakten med en idrottsklubb inför en cup eller med en lärare inför en skolföreläsning. Du hjälper också till att introducera nya brisvolontärer inför deras första uppdrag och deltar vid behov vid informationssamtal med personer som vill bli volontärer i Bris. Uppdraget kan ske både dagtid på vardagar, kvällar och helger.

Som Brisvolontär med uppdrag som volontärledare samordnar du antingen volontärer med idrottsuppdrag, volontärer med skoluppdrag eller volontärer med uppdrag att öka kunskap och engagemang för barnets rättigheter. Som volontärledare har du ett nära samarbete med Bris regionombud i din region.

Uppdraget passar dig som: 

 • Är ansvarstagande
 • Har mycket tid att lägga på ditt engagemang i Bris
 • Kan inspirera och motivera andra
 • Är bra på att planera
 • Är öppen och lyhörd

Välkommen med din ansökan

För att bli Brisvolontär blir du efter din intresseanmälan som första steg inbjuden till ett samtal där vi tillsammans pratar mer uppdragen. Du kommer också bland annat att få utbildning av Bris och lämna in utdrag från Polisens belastningsregister. 

Ansökan Brisvolontär

 

×