Bli Brisvolontär!

Brinner du för alla barns rätt att må bra? Vill du driva förändring i samhället och få unga människor att känna hopp inför framtiden? Som volontär är du en stark röst för barn och unga och du gör skillnad – på riktigt! Var med i kampen för en bättre barndom.

Bli Brisvolontär och var med i kampen för en bättre barndom.

Bli Brisvolontär och var med i kampen för en bättre barndom.

En outtröttlig kamp sedan 1971

När treåriga Maria misshandlades till döds av sin styvpappa 1971 var barnaga fortfarande lagligt. Fallet gjorde många upprörda, däribland författaren Gunnel Linde och journalisten Berit Hedeby.
Gunnel och Berit nöjde sig inte med att vänta på att politiker skulle agera. Istället arrangerade de en utställning bestå-ende av bilder på barn som utsatts för vuxnas våld, vilket blev startskottet för Bris – och efter åtta år av intensivt lobbyarbete skrevs lagen mot barnaga in i föräldrabalken.

Samma mod, engagemang och vägran att acceptera orättvisor driver vår fortsatta kamp för barns rättigheter idag. Vi utbildar, sprider kunskap och förvandlar barns berättelser till nya lagar, tryggare miljöer och säkrare rättsprocesser. Och ju fler vi är som mobiliserar för barns rättigheter, desto mer kan vi påverka både allmänheten och beslutsfattare. Bris är i ständig utveckling och vi behöver dig!

Som volontär kommer du att sprida och berätta om de barnrättsfrågor Bris driver. Du kommer också att informera om det stöd som barn och vuxna kan få av Bris. Uppdraget handlar även om att tillsammans med andra genomföra Bris nätverksträffar och andra träffar som anordnas av Bris. Det kan också vara administrativa uppdrag. Genom att bli volontär delar du med dig av din tid och du är med oss i kampen för ett bättre samhälle för barn.

Som volontär i Bris får du:

  • Vara med och göra skillnad för barn
  • Utbildning och kunskap om Bris och om barns rättigheter
  • Sprida kunskap och berätta om Bris i olika sammanhang
  • Medverka vid olika event
  • Ett roligt sammanhang att träffa likasinnade

Det här söker vi hos våra volontärer:

Utöver ett intresse och engagemang tror vi också att du:

  • Tycker om att motivera och skapa förändring
  • Är driven och inspirerande
  • Vill lära dig mer om barnrättsfrågor.
  • Vill vara en del av en viktig rörelse

Du ska ha fyllt 18 år.

Anmäl ditt intresse!

Just nu söker vi endast volontärer i Malmö, Lund, Norrköping, Linköping och Umeå, välkommen att anmäla intresse så berättar vi mer!

 

×

Lämna chatt

/link/64e1750404d243ee821cac0b5363e3e5.aspx

Våra rapporter

Bris kontakter med barn, forskning och omvärldsanalys

Se alla rapporter
/link/4a899cc89de74cb3889d8c5f5992bdab.aspx

#ärdumed

Diskutera kring våra rapporter

Material
/link/ff85f76fb3034088b452354e6a4d2925.aspx

Bris Nätverk

Mötesplatsen för barnets rättigheter

Läs mer

Bris nätverk är för dig som aktivt arbetar för och med barn. Gå med i nätverket och låt dig inspireras och få möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Läs mer