Ida Östensson får Bris-priset 2017

Publicerat

Aktivisten och grundaren av jämlikhetsstiftelsen Make Equal, Ida Östensson, tilldelas Bris-priset 2017, för sitt arbete för allas rätt att vara sig själv.

Annabella Kraft, ordförande i Bris förbundsstyrelse, Ida Östensson, mottagare av Bris-priset 2017, och Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Annabella Kraft, ordförande i Bris förbundsstyrelse, Ida Östensson, mottagare av Bris-priset 2017, och Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Ida Östensson har bland annat grundat stiftelsen Make Equal som arbetar praktiskt och lösningsfokuserat för jämlikhet, och Fatta-rörelsen som jobbar mot sexuellt våld och för samtycke.

– Ida Östensson visar hur en persons engagemang kan få igång en hel folkrörelse. Hennes konkreta sätt att arbeta visar hur vi alla kan omsätta mänskliga rättigheter till praktik, och bidrar till att stärka barns och ungas livsvillkor i Sverige, säger Ulf Spendrup, avgående ordförande i Bris förbundsstyrelse.

Bris-priset delas ut vartannat år i samband med Bris kongress, och går till någon som genomfört extraordinära insatser för barn och unga. Det är Bris medlemmar som nominerar kandidater till priset, och beslut om pristagare fattas av Bris förbundsstyrelse.

– Bris är i grunden byggt på aktivism och har gått i bräschen för mycket av det vi tar för givet idag gällande barns rättigheter. Efter att ha jobbat nära Bris senaste halvåret har jag verkligen sett att de lever som de lär. Inget görs utan ett barnperspektiv. Att få ett pris av Bris är därför en verklig värdemätare på att mitt och mina kollegors arbete gör skillnad, säger Ida Östensson, som var på plats på lördagskvällen och tog emot Bris-priset på Bris kongress i Norrköping.

För mer information

Anna Holmqvist

Anna Holmqvist

Bris pressekreterare

070-779 95 06

anna.holmqvist@bris.se

×