Ätstörningar, flerspråkig och osäker – September, Danny och Bill Skarsgård delar med sig av sin barndom i BRIS Idolkortskampanj!

2011-09-15

I årets Idolkortskampanj är det September, Danny, Bill Skarsgård, Cecilia Forss, Alhaji Jeng, Elisa Lindström och Tejbz som visar att det går att få ett bra liv, trots att det ibland kunde vara jobbigt att växa upp.

BRIS idolkort med positiva förebilder skickas ut under hösten till landets alla sjätteklassare – totalt 178 800 elever.

Huvudsyftet med korten är att skapa hopp och framtidstro för barn och ungdomar. I år har det bland andra blivit Septembers, Dannys och Bill Skarsgårds tur att berätta om något som de tyckt känts jobbigt under sin uppväxt.

Stora idoler berättar om när de var små

På baksidan av varje kort berättar respektive idol om något som känts svårt under sin uppväxt. I år berättar till exempel Cecilia Forss om komplex för sina smala ben. Med korten vill BRIS visa att alla upplevt något som det tyckt känts svårt. Korten är också ett bra sätt att informera barn och ungdomar om BRIS 116 111 och BRIS olika stödforum på BRIS.se
– Att känna sig osäker, att vara annorlunda och att vara utanför är något som årets idoler har gemensamt och väljer att berättar om. Detta är också något vi känner igen i de samtal BRIS har med barn och ungdomar. Ensamhet och mobbning är bland det vanligaste man kontaktar BRIS om, berättar Johnny Nordström, informationsansvarig på BRIS.

Kampanjen i sin helhet ser du på bris.se/idolkort.

Årets idoler

Danny: Flerspråkig
September: Ätstörningar
Cecilia Forss: Spinkig
Alhaji Jeng: Skjutsad
Elisa Lindström: Duktig
Tejbz: Längtansfull
Bill Skarsgård: Osäker

Alla nyheter