Novelltävling för skolklasser – BRIS i samarbete med Newbody

2012-02-21

Förra årets populära tävling ”Vänskap i framtiden”, som BRIS arrangerade i samarbete med Newbody, är nu tillbaka. Då var över 15 000 elever i årskurs 5 och 6 engagerade i att skildra framtidens vänskap. Många tankar och bra diskussioner väcktes i klassrum runtom i Sverige. Nu är det dags igen.

Årets tema i tävlingen har en tydlig koppling till den rykande färska BRIS- rapporten 2012. Fortfarande får vi på BRIS ofta höra barns allra djupaste hemligheter, det som barn inte berättar för någon annan. Årets upplaga av Vänskap i framtiden tar upp just detta ämne och uppmuntrar till större öppenhet.

Tema: Våga fråga!

En enda liten fråga kan förändra någons vardag från grå och dyster till ljus och hoppfull – och kanske påverka en hel framtid. Detta är i fokus i novelltävlingen som är öppen för alla klasser i årskurs 5 och 6. Första pris är en skolresa för hela klassen. Syftet är att väcka tankar och medvetenhet hos barn och ungdomar. Temat ”Våga fråga!” ska uppmuntra elever att vilja och våga stötta varandra.

Engagerad jury

Juryn som kommer att läsa novellerna och utse vinnarna består av personer med olika bakgrund och inriktning. Alla har en gemensam nämnare: Ett brinnande engagemang för ungdomar och sociala frågor. Juryn består av:

- Johanna Thydell: Succéförfattare som bland annat skrivit den prisbelönta och mest utlånade ungdomsboken 2010 I taket lyser stjärnorna. Hon är även känd som föreläsare och frilansskribent och skriver just nu på sin fjärde roman.

- Tobias ”Tejbz” Öjerfalk: En av Sveriges största stjärnor inom spelvärlden.
Hans You Tube-kanal har över 67 miljoner klippvisningar och han är även
internationellt känd för sitt videobloggande.

- Thomas Ravelli: Legendarisk och folkkär fotbollsmålvakt med 143
landskamper på meritlistan. Idag använder han erfarenheterna från
fotbollskarriären till att föreläsa om individutveckling.

Läs gärna mer på www.vanskapiframtiden.seAlla nyheter