För dig som bor i familjehem

Hitta på sidan

Bor du i familjehem?

Vi erbjuder stödhelger och onlinegrupper för dig som bor i familjehem. På stödhelgerna träffas vi i Bris lokaler i Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm eller Umeå under totalt tre dagar fördelat på två helger. I onlinegrupperna träffas vi via chatt en gång i veckan under sex veckor.

Om gruppen

I en stödgrupp får du träffa/chatta med andra barn och ungdomar som bor i familjehem. Tillsammans pratar vi om hur ni har det, hur det känns och vad ni behöver. Här kan du anmäla intresse till båda våra stödgrupper, tillsammans bestämmer vi om det är en onlinegrupp eller en stödgrupp på plats hos oss som passar dig bäst.


I onlinegruppen chattar vi utifrån olika teman som känslor, familj, hem och framtid. Ni får höra om varandras upplevelser, tankar och ge varandra tips.


I en fysisk grupp i Bris lokaler pratar vi om familjen, hur ni har det nu, hur ni tar hand om er själva och hur ni tänker på framtiden. Vi blandar övningar med lekar och fika.


Syftet med grupperna är att få träffa andra i liknande situation, att få prata om hur en känner sig och att få stöd för att må bra.

Anmälan

Här hittar du intresseanmälan. Du kan också ta hjälp av ditt familjehem eller socialsekreterare genom att be dem att kontakta Bris. Efter en anmälan ringer vi upp och berättar mer.

Vill du veta mer?

Du kan ringa Bris på 116 111 för att få veta mer av våra kuratorer. Du är också välkommen att mejla dina frågor till gruppstod@bris.se (Du inte är anonym på den mejladressen)

Kommande stödgrupp

Stödhelger, preliminära datum                   


Stockholm: 16-17 dec samt 13 jan


Kramfors: 2 dec


Linköping: 2 dec


Malmö:  2 dec


Göteborg: inga datum för närvarandeOnlinegrupp


Ny grupp startar i vår. Vi ses via chatt 1 gång i veckan, totalt 6 träffar.


Se film om Bris gruppstöd för dig som bor i familjehem:


Logga in

Här kan du som är deltagare i en av Bris stödgrupper online logga in i det gemensamma chattrummet. Använd de inloggningsuppgifter som du har fått av Bris gruppledare.


 


 

Broschyrer
×

night or day icon